Abril despedaçado (2001)

    En hårdtarbejdende brasiliansk familie er i en evig blodig slægtsfejde, som intet øjensynlig kan sætte en stopper for.


    FLOT BRASILIANSK FILM

    Instruktøren af den prisbelønnede Central do Brasil (1998) byder her på en yderst flot og visuelt stærk film, der rummer mange medrivende øjeblikke. I 1910 på den brasilianske højslette lever to hårdtarbejdende familier af at dyrke sukkerrør. En uhyggelig tradition holdes desuden i hævd i kampen om ære, og det ene mord fører til det andet, men den unge Tonio (Rodrigo Santoro) forsøger at bryde den onde cirkel.


    Billedligt overflødighedshorn
    Filmen er et overflødighedshorn af delikate billeder, og Walter Salles skaber virkelig et filmisk kunstværk med sine særprægede fortælletekniske idéer, en fremragende fotografering og fantastisk billedkomposition.
     

    Dobbelt glædeligt

    Det er dobbelt glædeligt, at også historien fænger. Stilfærdig i al sin alvor koncentrerer historien sig om dén tid, som Tonio har tilbage at leve i, før han kan forvente at blive myrdet som hævn for forrige mord. Portrætterne af de to brødre Tonio og Pacu er skønne, og historien sættes fint i perspektiv, da de møder to cirkusartister.



    Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2001, Brasilien, Psykologisk drama, 105 min.

    Dansk titel: Bag solen (Behind the Sun)
    Instr: Walter Salles Prod: Arthur Cohn Manus: Karim Ainouz, Sérgio Machado Baseret på: roman af Ismail Kadare Foto: Walter Carvalho Klip: Isabelle Rathery Mus: Ed Cortês, Antonio Pinto, Beto Villares
    Priser
    • GG-N - Bedste udenlandske film