The X Files [2] (1994)

  FBI-agenterne Mulder og Scully arbejder konstant på at løse umulige gåder, som ingen andre gider bruge tid på.


  LIDT BLEG ANDEN SÆSON

  Sammenhængende film og tv-serier:

  The X-Files [1] (1993)

  The X-Files [2] (1994)

  The X-Files [3] (1994)

  The X Files (1998)

  The X Files: I Want to Believe (2008)

   

  "X-Files" er en enestående tv-serie, og de mange dygtige instruktører i denne anden sæson viser af og til nye og spændende sider af de talrige dramaer, der ligger gemt under overfladen som én stor ulmende vulkan af potentiale.
   

  Spændingen intakt

  I det store og hele er spændingen og illusionen intakt fra første sæson, og man hengiver sig gerne episode efter episode til et grundlæggende holdbart 'koncept', der er fuld af atmosfære snarere end samlebånds-ligegyldighed.

  Genkendelsens glæde
  Genkendelsens glæde fornægter sig ikke - det er hver gang en fornøjelse at følge Mulder og Scully på deres farefulde og ofte dybt obskure missioner i nationens tvivlsomme - og mørklagte - tjeneste.
   

  Ukonkrete fænomener

  Et problem, der kan blive kvælende for serien, er det stigende antal af episoder, hvis handling snører sig sammen om helt ukonkrete fænomener, der aldrig får en egentlig afklaring eller forløsning.

  Krampagtige ufo-idéer
  Det klæder hverken personernes eller seriens stil at famle rundt mellem krampagtigt udtænkte UFO-idéer. "X Files" fungerer helt afgjort bedst, når Mulder og Scully har en sag, der er hæftet op på noget - trods alt - mere håndgribeligt.
   

  Absurde historier

  Der er i den anden sæson flere episoder, som man hurtigt vil glemme - og i værste fald huske - for deres helt absurde historier. Værst ser det ud for episoden "Død Kalm", der udspiller sig i det nordlige Norge, og hvor Mulder og Scully ældes særdeles hurtigt - til stor overarbejdsbyrde for makeup-folkene.

  Situationsfornemmelse efterlyses
  Her oplever vi et eksempel, hvor rammerne ikke kan bære, og hvor manuskriptforfatterne er faldet helt igennem uden sans for situation, kontekst og troværdighed. Der er gods i mange af episoderne, bedst bliver det hen imod slutningen af sæsonen, men man savner episoder med rigtig råstyrke.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, Canada, Drama, Mystik, Science Fiction, Krimi, Seriemordere, 999 min.

  Dansk titel: Strengt fortroligt [2. sæson] (tvs)
  Instr: David Nutter, Daniel Sackheim, Rob Bowman, Chris Carter, Michael Lange, R.W. Goodwin, Win Phelps, Stephen Surjik, Kim Manners, Nick Marck, James Whitmore Jr., Michael Vejar, James A. Contner Prod: David Nutter Manus: James Wong m.fl. Foto: Josh Bleibtreu m.fl. Klip: Christopher Cooke, Stephen Mark Mus: Mark Snow, Ken Tamplin
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation