Imaginary Heroes (2004)

  Efter at familiens store dreng har begået selvmord, bryder verden sammen - men nye døre åbnes.


  VELSPILLET SORGDRAMA

  Efter at den ældste søn i Travis-familien har begået selvmord, går de resterende tre medlemmer i sorg - på hver deres måde. Men sorgen bliver ikke udelukkende mørk og trist. Der bliver også lejlighed til at komme tættere på hinanden, nu hvor der er blevet rystet grundigt op i familieklichéerne.
   

  Stabil base

  Glimrende voksenpræstationer af Sigourney Weaver og Jeff Daniels sørger for en god stabil base for det godt tænkte manuskript, der ser på sorgprocessen med lidt nye øjne.

  Identifikation med skæve eksistenser
  Dan Harris' film er fortalt i et fredfyldt og afdæmpet tempo, der giver rigtig god plads til stærkt skuespil. Rollerne er godt skrevne, så man får rig lejlighed til at identificere sig med historiens skæve eksistenser.
   

  Vedkommende skildring

  De vidt forskellige reaktioner hos henholdsvis far, mor og bror til den afdøde, er realistisk og vedkommende skildret, og Dan Harris' skæve tilgang til emnet skaber frirum til fascinerende stærke scener, der er dejligt langt fra at være sentimentale.
   

  Psykisk pres

  Unge Emile Hirsch spiller stærkt som den unge søn, der er tilbage og bliver lagt under et psykisk pres, ikke mindst fordi faderens stærke sorg over at have mistet familiens sportsgeni, kanaliseres over i vrede mod broderen, der er boldidiot og humanist.
   

  Glimt i øjet

  Stilen er dragende, historien fortalt med glimt i øjet og mange steder i grænselandet mellem sorrig og glæde, meget mere virkelighedsnært end vi normalt bliver præsenteret for den slags emner på film.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2004, USA, Tyskland, Belgien, Drama, Komedie, Teenagere, 104 min.

  Dansk titel: Imaginary Heroes
  Instr: Dan Harris Prod: Illana Diamant, Moshe Diamant, Frank Hübner, Art Linson, Gina Resnick, Denise Shaw Manus: Dan Harris Foto: Tim Orr Klip: James Lyons Mus: Deborah Lurie