The Thing Called Love (1993)

  En gruppe country-musikalske unge mennesker prøver lykken i Nashville og finder muligvis også kærligheden ind over guitaren.


  I DUR OG MOL

  Peter Bogdanovich fik den tvivlsomme ære at være blandt de alleresidste instruktører, der arbejdede med den talentfulde skuespiller River Phoenix. Phoenix døde af en overdosis - ikke længe efter, at "The Thing Called Love" havde premiere. 

   

  I den lette genre

  Vi er i den lette genre, hvor ung kærlighed blander sig med enkle musikalske toner. Den håbefulde singer/songwriter Miranda Presley ankommer til en audition i Nashville, men hun får ikke umiddelbar succes. Til gengæld er hun kommet for at blive, og hun giver sig ikke uden kamp - særligt ikke nu, hvor hun er blevet interesseret i den langt mere talentfulde James Wright.

   

  Toner og kærlighed

  Herfra vikler toner og kærlighed sig ind og ud af hinanden. Ud over Miranda og James' flirt, blander et andet countrypar sig også i både musik og kærlighed: Kyle og Linda byder ind med toner og amour, men spørgsmålet er, om det unge firkløver kan finde ud af, hvem der reelt elsker hvem, og hvilke dur- og molakkorder, der spiller bedst sammen.

   

  Phoenix' hovedrolle

  Bogdanovich' film viste sig at blive en af de svagest præsterende i 1993. Af et budget på over $14 mio. blev kun ca. $1 mio. tjent ind igen. I dag er filmproduktet afgjort mest interessant på grund af River Phoenix, der her havde sin første og reelt eneste hovedrolle. Ikke at præstationen funkler mellem stjernerne, men der er fine takter - og udtalt musikalitet.

   

  Udvidet flirt

  Som James' udvidede flirt er Samantha Mathis passabelt sød, ligesom Dermot Mulroney og Sandra Bullock bidrager med lidt nuancer til den håndtamme historie. Der kommer aldrig tyngde i filmen, og oplevelsen forbliver let - næsten som en operette, bare med country-musik.

   

  Stofmisbruget synligt

  Når man kender til Phoenix' stofmisbrug, der i 1993 var eskaleret, føler man sagtens, at man kan se uroligheden i hans øjne. Det har i hvert fald ikke nogen positiv indvirkning på hans præstation, der svæver i en ubestemmelig højde.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1993, USA, Drama, Romantik, Musik, 116 min.

  Dansk titel: The Thing Called Love
  Instr: Peter Bogdanovich Prod: John Davis Manus: Carol Heikkinen Foto: Peter James Klip: Terry Stokes Mus: G. Marq Roswell