Dracula: Dead and Loving It (1995)

  En ung forsker drager til Rumænien for at møde grev Dracula, uden at vide at Dracula tilhører de levende døde.


  HUMOR PÅ LAVBLUS

  Film om Dracula:
  Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)
  Dracula (1931)
  Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)
  Bram Stoker's Dracula (1992)
  Dracula: Dead and Loving It (1995)
  Van Helsing (2004)

  Gode gamle og blandt mange komediefans højt skattede Mel Brooks er måske ved at være pensionsduelig, i hvert fald inden for komediegenren, som han efterhånden har udtømt de forskellige klichéer indenfor.
   

  Umagen værd

  Ikke desto mindre er der et par ganske underholdende scener i denne Dracula-komedie, som gør det umagen værd at tilbringe halvanden time i selskab med Leslie Nielsens portræt af den verdenskendte vampyrgreve.

  Begivenhederne på vrangen
  Historien er den samme, som vi kender den fra andre mere "lødige" og alvorlige fortolkninger. Mel Brooks vender sædvanen tro begivenhederne på vrangen og forstærker den komiske situation til det helt absurde - ganske få gange med betragtelig succes.
   

  Kedelig tendens

  Generelt er der dog en kedelig tendens til, at scenerne og ideerne bliver for glatte og uopfindsomme, komikken for lagkageagtig og fortællestilen ligefrem fladpandet. Hold dog øje med Anne Bancroft som sigøjnerkvinden Madame Ouspenskaya, der meget overbevisende spår om uhyggens komme - med skælvende stemme!  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, Frankrig, USA, Farce, Komedie, Gyser, Vampyrfilm, 88 min.

  Dansk titel: Dracula: Dead and Loving It
  Instr: Mel Brooks Prod: Mel Brooks Manus: Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman Baseret på: karakterer af Bram Stoker Foto: Michael D. O´Shea Klip: Adam Weiss Mus: Hummie Mann