2900 Happiness [1] (2007)

  En kernefamilie fra Holbæk skal opleve Hellerup og anerne, men farmand Karl Erik har en overraskelse i ærmet: Svigersønnen skal overtage milliardvirksomheden.


  OUTRERET RINGE

  TV3s store satsning – og en efter sigende mulig konkurrent til DRs og TV2s seerslugere – var denne "multiorgiastiske" tv-serie med den velduftende titel "2900 Happiness".
   

  Magt og penge

  Gamle, garvede og helt ubeskrevne skuespillere finder sammen i en historie om jalousi, magt, sex og penge. Som titlen antyder, drejer det sig om lykkelige mennesker i Hellerup. Men er de nu også så lykkelige? Det sættes der spørgsmålstegn ved allerede i første afsnit.
   

  Bonderøve til Hellerup

  Her ankommer "bonderøvsdelen" af familien Von Bech fra Holbæk til den mondæne Hellerup-strandvejsvilla med nyindkøbt Maserati ved gitterporten. Skæbnen vil, at familieforetagendets direktør, Karl Erik (Kjeld Nørgaard), vælger at overdrage magten til sin svigersøn, hvilket efterlader hans egen søn Jan Erik (Peter Reichhardt) med en meget lang næse.

  For hårdføre sæbeopera-fans
  Hårdføre sæbeopera-fans vil have uendelig mange afsnit at glæde sig over i selskab med meget hårdt optrukne linjer og intriger. Der opstår faktisk lidt tvivl, om serien virkelig mener det alvorligt, når den leverer en historie, der er så komplet konstrueret og gennemsyret af klichéer? Men komisk er det heller ikke, så en vis grad af alvorsfuldhed der da være med i pakken?


  Den rette stemning
  Musak med feel-good-guitar sætter den rette stemning mellem scenerne. Et publikum til denne serie vil lidt firkantet formuleret typisk være 14-årige tøser, der med en vis ret kan undsige sig kritik for at elske serien og måske endda sluge alle 142 episoder fordelt på tre alenlange sæsoner.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, Danmark/TV, Drama, Romantik, Teenagere, 30 min.

  Dansk titel: 2900 Happiness (tvs)
  Instr: Kari Vidø, Trine Piil Christensen, Martin Schmidt, Adam Neutzsky-Wulff, Tilde Harkamp, Mette Hesthaven, Niels Nørløv Hansen, Michael W. Horsten Prod: Henrik Jongdahl, Thomas Lydholm Manus: Iben Gylling, Thomas Glud Foto: Rasmus Arrildt, René Gundesbøl Klip: Henrik Fleischer, Lars Hesselholdt, Niels Ostenfeld
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation