In Bruges (2008)

  To følsomme lejemordere sendes til Brugge i Belgien for at udføre en opgave. Men dagsordenen er i virkeligheden en anden.


  HØJ PULS MED CHARME

  En actionkomedie til fem stjerner? Det lyder da lidt usædvanligt? Og det er "In Bruges" da også: en usædvanlig varm og charmerende film med et hektisk plot.
   

  To følsomme lejemordere

  To følsomme lejemordere fra Storbritannien er af chefen derhjemme sendt på en opgave i Brugge i Belgien. Efterhånden bliver det dog klart, at ’udstationeringen’ handler om andet end blot en enkelt kugle i nakken på en bagmand: der står mere på spil!

  Den gode fortælling
  Filmen rummer uendelige ressourcer udi den gode fortælling: den har både det følsomme aspekt, det hektiske og blodige, det barbariske og det frastødende, højt tempo og tid til eftertanke.
   

  Begavet manuskript

  Piggene på dette "pindsvin" menneskeliggøres gennem et begavet skrevet manuskript, der samler alle stemninger mod ét og samme narrative mål: den barske virkelighed bag den endnu mere barske facade.

  Raffineret optik
  Samtidig er det af stor betydning, at filmen så at sige er Brugge, den smukke belgiske middelalderby. Fortællingen bærer præg af denne by, idet den er indfanget i en kunstnerisk raffineret optik.

  Sammensmeltning
  Form og farver, lys og skygge, perspektiver: filmen er byen, og stemningen kan på en måde sammenlignes med den sammensmeltning af by og menneske, der fandt sted i Inspector Morse-serien
   

  Fabelagtige muligheder

  Skuespillerne har fabelagtige muligheder for at udvikle deres roller, og de gør det med kraftfuld effekt. Særligt gode er Brendan Gleeson og Eric Godon i henholdsvis en af hovedrollerne og en mindre birolle som russisk mellemmand.

  Fyldt med musik
  Fyldt med musik - somme tider lidt rigeligt, andre steder med en fin fornemmelse for balancen mellem de bløde billeder, lyden og det hektiske plot.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, USA, Komedie, Krimi, Drama, 107 min.

  Dansk titel: In Bruges
  Instr: Martin McDonagh Prod: Graham Broadbent, Peter Czernin Manus: Martin McDonagh Foto: Eigil Bryld Klip: Jon Gregory Mus: Carter Burwell
  Priser
  • AAN - Bedste originale manuskript
  • GG - Bedste skuespiller (Farrell)
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Gleeson)