Majorens oppasser (1964)

  Landets forsvarsminister fjoller sig ind i militæret som soldat, og her skal han hurtigt få væltet nogle kolleger og scoret en blondine.


  BUNDFALD MED MISLYDE

  Et lystspil der har det hele:
   

  Har det hele

  Dirch Passer, der går ind i en væg og snurrer rundt i alle mulige mærkelige retninger. Paul Hagen som kineser: komplet med gul hud og skæve øjenbryn. Dog uden accent. Karl Stegger er med! Judy Gringers babser er spændt op til blikfang. Ib Glindemanns musik krydrer begivenhederne.

  Ikke noget som helst
  Man skal ikke tage de gode gamle danske lystspil for mere, end de er. Men da mange af dem netop ikke er noget som helst, er det svært at bevare gejsten. "Majorens oppasser" har en svagt anderledes indledning, der dog forventeligt leder op til den sædvanlige soldater-vender-våbnene-den-gale-vej-komik.

  Værre og værre
  Det bliver værre og værre, og filmen følger den værst tænkelige lystspilsskabelon, hvor samtlige sagesløse skuespillere passer nøjagtigt ind i alt det, de har spillet 80 gange før. Dirch Passer har selv været med til både at producere og skrive manuskript, men det er ingen formildende omstændighed - resultatet er håbløst.

  Slip en vind!
  Handlingsresume ud over det korte her øverst i billedet er ganske enkelt overflødigt. Det er stort set filmens indhold. Værsgo og slip en vind!  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024