Second Sight: Parasomnia (2000)

  En erfaren politimand får en uhelbredelig øjensygdom og forsøger - sideløbende med efterforskningsarbejdet - at holde sygdommen skjult.


  MORD MED SØVNBESVÆR

  Sammenhængende i denne serie:

  Second Sight (1999)

  Second Sight: Hide and Seek (2000)

  Second Sight: Parasomnia (2000)

  Second Sight: Kingdom of the Blind (2000)

   

  I denne selvstændige tv-film i "Second Sight"-miniserien oplever politimanden Ross Tanner, at hans øjensygdom skaber nogle rædsomme hallucinationer, der særligt præger ham om natten.
   

  Søvnløse og angstfyldte nætter

  Tanner er således plaget af søvnløse og angstfyldte nætter. Omvendt er han på en politisag, hvor den kvindelige hovedmistænkte er en diagnosticeret søvngænger, der angiveligt har begået et bestialsk mord.

   

  Diagnose som alibi
  Opgaven for Tanner er at finde ud af, om kvinden rent faktisk begik mordet i søvne, eller om hun har været så udspekuleret at bruge diagnosen som en form for alibi.
   

  Svær at forudsige

  Filmen kredser ujævnt om Tanners øjensygdom, og man har som tilskuer svært ved at forudsige, hvad der er "flimmer", og hvad der er "virkelighed". På en og samme tid anstrengende og interessant.
   

  Rædslen malet i ansigtet

  Når betjentens hallucinationer bryder ud i lys lue, står rædslen malet i ansigter på ham, og disse scener er skabt med en ækelt hårrejsende effekt, der giver oprigtige gys. Det er stadig en begavet britisk krimi og en speciel en af slagsen, da den kredser om to så divergerende spændings-plots.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, Storbritannien, Krimi, Drama, 96 min.

  Dansk titel: Second Sight: Parasomnia (tv)
  Instr: Maurice Phillips Prod: Lars MacFarlane Manus: Paula Milne Foto: Eric Gillespie Klip: John Wilson Mus: John Lunn