Good (2008)

  En fredsommelig forfatter hyres af Hitlers håndlangere til at skrive en afhandling, der retfærdiggør henrettelser af svage mennesker.


  HARMLØS DRAMATIK

  Harmløs. På godt og ondt. Det er meget sigende for dette stillestående krigsdrama med Viggo Mortensen i hovedrollen.

  Samvittighed og venskab
  Det er en historie om samvittighed og venskab hen over et nazistisk tema, og det er samtidig et tema helt uden variationer, komplet uden spænding. Filmens fremdrift er lagt helt og holdent i Viggo Mortensens skuespil, og hans portræt af den stilfærdige forfatter, der bliver fremtrædende nazist lidt mod sin vilje, er afgørende for historien.

  Apatisk stil
  Viggo er for så vidt udmærket. Men igen studser man over filmens komplette mangel på intensitet; dens næsten apatiske stil. Apati kan være behageligt på film, særligt hvis det er et stilistisk fravalg af ramasjang.

  Poleret billede
  Men det er der kun i ringe grad tale om her. Filmen er stadig et poleret billede på nazismens storhedsvanvid og grusomhed. Til gengæld må man glæde sig over, at der på intet tidspunkt overdramatiseres. Hermed er der alligevel kvaliteter i den forsagte Viggo og hans karriere som nazist.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, Tyskland, Krigsdrama, Romantik, 96 min.

  Dansk titel: Good
  Instr: Vincente Amorim Prod: Sarah Boote, Billy Dietrich, Kevin Loader, Dan Lupovitz, Miriam Segal Manus: John Wrathall Baseret på: skuespil af C.P. Taylor Foto: Andrew Dunn Klip: John Wilson Mus: Simon Lacey