Pippi Långstrump på de sju haven (1970)

  Pippi Langstrømpe og vennerne Annika og Tommy drager ud i verden for at hjælpe Pippis tilfangetagne far.


  HJERTELIGT FANTASIFULDT

  Et i særklasse vidunderligt børneeventyr - for børn i alle aldre - er denne hjertelige, fantasifulde og på mange måder geniale Astrid Lindgren-filmatisering.

  Grænseløst univers
  Det kompakte Pippi-univers bliver grænseløst, når børnene problemfrit drager ud i den store verden ved at bruge deres fantasi og Pippis særlige evner. Denne børnenes opdagelsesrejse er skildret i et skønt filmisk univers, der gør flittigt brug af miniaturefotografering og kunstfærdige kulisser.

  Enestående børneperspektiv
  Alt sammen virkemidler, der understreger det Astrid Lindgrenske særpræg: den enestående evne til at kravle ind i børnenes tankegang og formidle historier, der lagrer sig og skaber stof til eftertanke.
   

  Strålende film

  På samme måde evnede den faste Lindgren-instruktør, Olle Hellbom, at omforme historierne til strålende film, og dette Pippi-eventyr er ingen undtagelse. Pippi Langstrømpe finder en flaskepost fra sin far. Han er blevet taget til fange af pirater på en lille ø langt borte.
   

  Ud i den store verden...

  Pippi og vennerne Annika og Tommy drager nu ud i den store verden for at finde frem til den trængte far. Hvis piraterne kilder ham længe nok, afslører han, hvor den store skat er gemt, men heldigvis finder børnene ham i tide.

  Bredt smil på læberne
  Filmen former et fantasiunivers fuld af spænding, humor og kærlighed. En vidunderlig blanding, der efterlader tilskuere i alle aldre med et bredt smil på læberne.
   

  Ubetalelig humor

  Blandt birollerne skal fremhæves piraten "Jocke med kniven", portrætteret med ubetalelig humor af Martin Ljung. Den sporadiske og spektakulært anderledes musik står Jan Johansson og Georg Riedel for. Set og oplevet i en nyrestaureret HD-kopi. Kan anbefales.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1970, Sverige, Tyskland, Komedie, Eventyr, Børn på film, 86 min.

  Dansk titel: Pippi Langstrømpe på de 7 have
  Instr: Olle Hellbom Prod: Olle Nordemar Manus: Olle Hellbom Baseret på: børnebøger af Astrid Lindgren Foto: Kalle Bergholm Klip: Jan Pehrson, Jutta Schweden Mus: Jan Johannson, Georg Riedel