Robin Hood (2010)

  Røverhøvdingen Robin Hood og hans mænd tager sagen i egen hånd i kampen mod franskmændene.


  HELT EFTER BOGEN

  Anmeldte Robin Hood-film:
  Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

  Robin Hood: Men in Tights (1993)
  Robin Hood (1991)
  Robin Hood (2010)

  Den socialrevolutionære røverhøvding Robin Hood, der levede i Sherwoodskoven i Nottingham i 1200-tallet, portrætteres her for ca. 70. gang på det store lærred.

  Fluepapirs-fedtet fortælleorgie
  Denne gang er det blockbuster-instruktøren Ridley Scott, der tværer sit fluepapirs-fedtede fortælleorgie af på et åbenmundet publikum.

  Evigt-ung historie
  Men man æder nu egentlig herlighederne med relativ god smag i munden, selvom filmen er fuldstændigt spartlet ud med lyd, musik og visuel ramasjang, for den evigt-unge historie om det gode mod det onde fungerer også i denne indpakning ud over, hvad en trendy instruktør kan smøre på.
   

  Sagen i egen hånd

  Robin Hood og hans tro følgesvende må tage sagen i egen hånd, efterhånden som det bliver klart, at franskmændene har planer om at invadere England. Undervejs på sit korstog bliver Robin tilmed forelsket i en kvinde, hvis gamle blinde far insisterer på, at han skal spille datterens hjemkomne mand. Manden er død i kamp.

  Hektisk fremadstormende
  Filmen er hektisk fremadstormende uden et eneste frikvarter - og det er på en og samme tid dens største svaghed og force.

  Ikke uden humor
  Tid og sted glemmes effektivt, og man fornøjes endvidere af, at filmen ikke er uden humor. Det uskønne sansebombardement er en prøvelse, der rækker ud over den rene underholdning. Max von Sydows præstation som den gamle blinde far er ganske enkelt pragtfuld!  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024