Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

  Den legendariske pirat, Jack Sparrow, og hans folk kæmper en brav kamp til lands og til vands i forsøget på at komme den onde Davy Jones til livs.


  SAFTIGT EVENTYR

  Film i denne serie:
  Pirates of the Caribbean [1] (2003)
  Pirates of the Caribbean [2] (2006)
  Pirates of the Caribbean [3] (2007)

  Pirates of the Caribbean [4] (2011)

  Film nr. 2 om superpiraten Jack Sparrow er ikke mindre saftig end sin forgænger. Trods to en halv timers spilletid og et næsten uophørligt sansebombardement, lader man sig forføre ind i et spektakulært eventyrunivers.

  Forfriskende ekstremt
  Det er en bedrift i sig selv at holde styr på et så kæmpe produktionsapparat, og det er forfriskende at måtte gispe af undervejs under påvirkning af alle de mange indtryk, som filmen udstråler.
   

  Åben kamp

  Piraten Jack Sparrow må for alvor i åben kamp, da den onde Davy Jones (halvt muteret blæksprutte) og hans mange degenererede hjælpere udgør en reel trussel på freden til vands og til lands. Det udvikler sig til et voldsomt søslag, der ikke bliver mindre anspændt af, at Jack Sparrow har fået fingre i Jones’ hjerte, der banker i en ekstern kiste.

  Dæmonisk humor
  "Pirates"-filmene er selvfølgelig slået op på det vilde effektmageri og de mange eventyrlige sidespring undervejs. Men det er i historiens dæmoniske humor og solide skuespil, at de sande safter kan høstes af de spektakulære begivenheder.

  Ekstremt energisk
  Hvordan får man ellers dette springende og ekstremt energiske drama til at fungere. Netop i sammentømringen af det ekstreme skal man hente filmens største kvaliteter: og årsagen til at man æder de mildest talt ekstreme eksistenser.

  Absurd bemanding
  Stemningen om bord på de absurd bemandede sejlskibe er en blanding af romtåget fjolleri og blodig ondskab, og denne sammenblanding former en dragende eventyrlig indpakning, der griber og fastholder sit publikum.

  Depp stortrives
  Johnny Depp stortrives i hovedrollen som Jack Sparrow. Det er tydeligt, at han elsker at forme denne skæve karakter udi det ekstreme.

  Kilde til stor begejstring
  Davy Jones’ dæmoniske orgelspil med blæksprutteansigtet om bord på det uhyggeligste piratskib nogensinde, er en kilde til stor begejstring.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Eventyr, Action, Fantasi, Skibe på film, 151 min.

  Dansk titel: Pirates of the Caribbean: Død mands kiste
  Instr: Gore Verbinski Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Ted Elliott, Terry Rossio Baseret på: Disney-tegneserier Foto: Dariusz Wolski Klip: Stephen Rivkin, Craig Wood Mus: Hans Zimmer
  Priser
  • AA - Bedste visuelle effekter
  • AAN - Bedste scenografi
  • AAN - Bedste lydmix
  • AAN - Bedste lydklipning
  • GG-N - Bedste skuespiller (Depp)