Firewall (2006)

  En bankdirektør kommer i knibe, da en gruppe kriminelle tager hans familie som gidsel. De skyer bestemt ingen midler, før et større millionbeløb er havnet på deres udenlandske konto.


  SKABELON-THRILLER

  Der er ikke den lille bevægelse eller det lille udfald i dette plot, som man som garvet filmtilskuer ikke har set før. Her er tale om en komplet fantasiløs thriller: men fantasiløsheden er alligevel pakket i pæn professionalisme og er som sådan ikke uden underholdningsværdi.

  Voldsomt psykisk pres
  Harrison Ford spiller en bankdirektør, der bliver voldsomt psykisk udfordret, da han pludselig erfarer, at hans kone og to børn er taget som gidsler hjemme i privaten.

   

  Samvittighedsløse bagmænd
  Samvittighedsløse bagmænd har ikke tænkt sig at løsne så meget som en millimeter, før bankdirektøren har sørget for, at et enormt pengebeløb står på banditlederens udenlandske konto. Det udvikler sig til et nærmest umenneskeligt pres, og direktøren er nødt til at spille dobbeltspil, da han skal have adgang til konti og servere i banken; uden at nogle fatter mistanke.

  Hektisk tempo
  Tempoet bliver hurtigt hektisk, og med den megen virak og indskudte adrenalin følger også en hektisk pumpende musik, der hurtigt bliver alt for dramatisk.

  God professionel kerne
  Hvad der fungerer midt i klichéerne er en god professionel kerne af dygtigt teknisk arbejde og en stribe udmærkede skuespillerpræstationer. Det kan i allerhøjeste grad godt undre, hvordan Harrison Ford gennem årene er lykkedes med at sige ja til så mange gumpetunge klichéroller, men når det så er sagt, udfylder han denne ganske godt.

  Visuelt boost
  Historien får også et visuelt boost gennem fine locations, særligt hen mod det abrupte klimaks, hvor natursceneriet er et stærkt valg.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2006, USA, Thriller, Krimi, Børn på film, 105 min.

  Dansk titel: Firewall
  Instr: Richard Loncraine Prod: Armyan Bernstein, Basil Iwanyk, Jonathan Shestack Manus: Joe Forte Foto: Marco Pontecorvo Klip: Jim Page Mus: Alexandre Desplat