Klovn: The Movie (2010)

  To gamle venner har længe planlagt en "tour de fisse" i Kano ad Gudenåen, men turen kompliceres af, at de er nødt til at tage en 10-årig nevø med.


  TOUR DE FISSE

  Klovn på film og tv:
  Klovn [1] (2005)
  Klovn [2] (2005)
  Klovn [3] (2006)
  Klovn [4] (2006)
  Klovn [5] (2008)
  Klovn [6] (2009)

  Klovn [7] (2018)

  Klovn [8] (2021)

  Klovn [9] (2022)

  Klovn: The Movie (2010)
  Klovn Forever (2015)

  Klovn the Final (2020)

   

  Ovenpå den fortjente og langvarige succes med seks sæsoner af tv-serien "Klovn" sættes her en sprød krølle på en epoke i dansk underholdningshistorie. Formen er for første gang en spillefilm, og indholdet er mindst ligeså plat og grænseoverskridende som i tv-serien.

  Lige til højrebenet
  Så burde det hele jo ligge lige til højrebenet, og det gør det for så vidt også. Men alligevel er der en række faktorer ved konceptet "The movie", der ikke helt holder.

   

  Op i det røde felt

  Frank og Casper har længe glædet sig til deres alene-kanotur ad Gudenåen. Casper er helt oppe i det røde felt af forhåndsbegejstring for det, han kalder "tour de fisse", så frustrationen er selvsagt stor, da det bliver klart, at de er nødt til at tage Franks nevø Bo med på turen.
   

  Målrettede gutter

  Af sted kommer de dog, og Casper går meget målrettet efter at få noget på den dumme, mens Frank mere kæmper for at skaffe nogle gode point på "far-potentiale"-kontoen, så han kan overbevise Mia derhjemme om, at hun ikke skal få foretaget en abort, men derimod få deres fælles baby.

  Stort opslået projekt
  Begivenhederne udvikler sig forventeligt i retning af det grænseoverskridende, men den raffinerede humor fra tv-serien drukner noget i det stort opslåede spillefilmsprojekt.

  Plat grundindhold
  De små serielle og afsluttede handlingsforløb fra tv-serien er i spillefilmen boostet til en meget omfangsrig spændingsophobnings-spændingsudladnings-kurve, og det er lige en tand mere, end det platte grundindhold kan bære.

  Laviner af morskab
  Opbygningerne til de humoristisk-pinlige klimaks undervejs er således bundet op på en langt mere krævende historie, forstået sådan, at alle de løse ender i manuskriptet ligesom følger med pakken, hver gang en joke skal medføre en lavine af morskab.

  Grov pinlighed
  Lavinerne opstår - filmen rummer en håndfuld ubetaleligt morsomme scener, der hver især indeholder de elementer af grov pinlighed, der er Christensens og Hvams varemærke.

  Enestående dansk komedie
  På trods af sine problemer med at finde fokus i det brede format må "Klovn: The movie" dog regnes for en enestående komedie, der på så uendeligt mange niveauer overgår næsten alle andre samtidige danske forsøg udi det filmkomiske. Bemærk blandt birollerne campingbestyreren Bamsefar, spillet med stor udstråling af Ole Sørensen.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Danmark, Komedie, Farce, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: Klovn: The Movie
  Instr: Mikkel Nørgaard Prod: Louise Vesth Manus: Casper Christensen, Frank Hvam Baseret på: tv-serien "Klovn" Foto: Jacob Banke Olesen Klip: Morten Egholm, Martin Schade Mus: Kristian Eidnes Andersen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD-N - Bedste film
  • RB - Publikumsprisen