Mor skal giftes (1958)

  På et skønt beliggende gods modtager gamle fru Inger sine to døtre med mænd og benytter lejligheden til at få bryggeren gift.


  GNISTLØST LYSTSPIL

  En kompakt klynge meget velkendte skuespilleransigter, unge blandet med gamle, udgør dette lystspils største egentlige underholdningsværdi. For nogen god historie kan man ikke påstå, at filmen rummer.

  Forventeligt
  Der er hvad man kan forvente af et dansk lystspil fra 1958: midt imellem to af rigets mest fortættede lystspils-epoker er "Mor skal giftes" et lidt forsagt og tørt indspark.

  Kæk dialog
  Filmen rummer rigeligt med kæk dialog - også for rigeligt, og på grænsen til det trættende. De mange kærlighedsintrigante temaer er hverken særligt velskrevne eller velspillede. Særligt Beatrice Bonnesen er ualmindeligt stiv i hele sin fremtræden.
   

  Skumle bagtanker

  På godset Bursøholm er enkefru Holm hvert år værtinde for en sammenkomst. Her inviterer hun sine døtre med mænd og er både generøs og imødekommende. Men hun har samtidig en plan om at få sin brygger afsat og spiller sin rolle som Kirsten Giftekniv med stor iver.

  Stilfuld fotografering
  Filmen er (lidt for) nydeligt fotograferet af Kjeld Arnholtz. De enkelte skuespillere fanges af og til i mindeværdige positurer. De meget unge mandlige skuespillere, Bent Mejding og Henning Moritzen er bemærkelsesværdigt åleglatte i noget, der grænser til et vammelt portræt.

   

  Håbløst gammeldags

  I det hele taget er filmen håbløst gammeldags. Med særdeles genretypisk musik af Sven Gyldmark. Christian Arhoff har en rimelig afdæmpet, elskelig optræden som let alkoholiseret tjener.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024