Forbrydelsen [2] (2009)

  Politiopdageren Sarah Lund hentes tilbage i folden i forsøget på at opklare en række mord på tidligere Afghanistan-soldater.


  TØR MORDGÅDE

  Sammenhængende i denne serie:
  Forbrydelsen (2007)
  Forbrydelsen II (2009)
  Forbrydelsen III (2012)
  The Killing [1] (2011)
  The Killing [2] (2012)
  The Killing [3] (2013)
  The Killing [4] (2014)

  Ovenpå den enorme og berettigede succes med tv-serien Forbrydelsen kom denne 2'er i et mere komprimeret format på 10 episoder i en enkelt sæson. Og det begynder rigtig godt. De to første episoder rummer en vildskab og hemmelighedsfuldhed, der er fuldt på højde med den oprindelige series.

  Ligeså intenst?
  Her præsenteres man for et spændende persongalleri, et uhyggeligt morderisk plot og en række dystert formidlede locations, der alle synes at varsle en mindst ligeså intens oplevelse, som den første serie var.

  Mister troværdighed

  Men det høje niveau varer desværre ikke ved mere end et par episoder. Herefter begynder serien gradvist at miste sin troværdighed, og den forfalder mere og mere til stærkt overdrevne hændelser, ekstrem musikalsk indpakning og udvandede personkarakteristikker.
   

  En uheldig sag

  Politiopdageren Sarah Lund har efter en uheldig episode i Københavns Politis drabsafdeling været udstationeret i Gedser. Men nu sendes der alligevel bud efter hende. En række bestialske drab på tidligere Afghanistan-soldater hærger københavnsområdet, og politiet er på bar bund. Sarah Lund sættes på sagen sammen med makkeren Ulrik Strange. Det er nærliggende at mistænke en række militærfolk på kasernen, men gerningsmanden skal vise sig at findes i helt andre rækker, og i sidste ende er det tæt på at koste Lund livet.

  Parallel-handlinger
  Serien fører to parallel-handlinger, der bestemt ikke altid er lige vellykket flettet ind i hinanden. Ud over Lunds opklaringsarbejde følger vi Christiansborg-politikernes intrigante hverdag, centreret omkring den nyudnævnte justitsminister. Justitsministeren er underdog, da han beslutter sig for at grave i nogle hemmelighedholdte oplysninger, der netop vedrører Afghanistan, og som derfor også har indflydelse på politiets opklaringsarbejde.

  Forskellige scenerier
  Problemet med denne dobbelthandling er først og fremmest, at man ind imellem hellere havde ønsket sig en fastholdelse af en stemning, hvor man i stedet kastes ufrivilligt rundt mellem to meget forskellige scenerier. Desuden er det anstrengende at sidde model til Nicolas Bros fatalt overspillede minister: i denne rolle falder han for alvor igennem!

  Musikken dominerer
  På musiksiden skrues der mere og mere op for trykket, efterhånden som serien udvikler sig på dramakurven. Helt galt går det, når "det afghanske tema" toner over skærmen. En knækkende, grådkvalt sydlandsk kvindestemme dikterer. Der er mange fine præstationer i mindre roller, men ingen skiller sig decideret ud fra mængden.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, Danmark/TV, Krimi, Thriller, Mystik, Drama, Seriemordere, 620 min.

  Dansk titel: Forbrydelsen [2. sæson] (tvs)
  Instr: Charlotte Sieling, Kristoffer Nyholm, Hans Fabian Wullenweber Prod: Piv Bernth Manus: Søren Sveistrup, Michael W. Horsten, Torleif Hoppe Foto: Rasmus Arrildt, Jørgen Johansson Klip: Steen Schapiro, Janne Bjerg Sørensen, Lars Therkelsen Mus: Frans Bak
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation