Felon (2008)

  En familiefar kommer til at slå en indbrudstyv ihjel og havner bag tremmer, hvor kampen for overlevelse bliver mere end hård.


  HÅRDKOGT DRAMA

  Velproportioneret, højdramatisk universalhistorie om retfærdighed, kamp for overlevelse og dumme svin med magt: "Felon" er en hårdkogt vellykket fængselsthriller, der fastholder grebet igennem knap 2 timer. Den unge familiefar Wade kommer til at slå en indbrudstyv ihjel med sit baseballbat, men retten idømmer ham 3 års fængsel for uagtsomt manddrab.

  Umenneskeligt fængsel
  Om bord i et umenneskeligt fængsel i New Mexico går det hurtigt op for Wade, at han kommer til at tillægge sig nye vaner og ikke mindst evner: for han bliver bestemt ikke overladt til sig selv. På gårdturene hersker en konstant vanvittig slåskamps-mentalitet, som den klamme fængselsbetjent Jackson undlader at gribe ind i - for sin egen fornøjelses og sadismes skyld.

  En umulig kamp
  Imens kæmper Wades kone en næsten umulig kamp for mandens sag, men hjælpen skal vise sig at komme fra en uventet kant, da Wade kommer til at dele celle med livstidsfangen John Smith. Instruktøren Ric Roman Waugh har en lang karriere som stuntman bag sig, og i "Felon" er der da også kræset om slåskampskoreografien. Men det er langt mere i den bagvedliggende psykologi, at filmen har sin force.

  Følt skuespil
  Det glade fængselsvanvid kommer under huden, ikke mindst som følge af følt skuespil fra både talenterne og de uprøvede real life-forbrydere.
   

  Semi-dokumentarisk

  Samtidig gør den semi-dokumentariske fotografering, at man kommer helt tæt på begivenhederne i en i øvrigt relativt musik-neddroslet iscenesættelse. Særligt Val Kilmer er bemærkelsesværdig i rollen som John Smith, men også Sam Shepard er stærk i en sympatisk birolle.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2008, USA, Krimi, Action, Drama, Fængselsfilm, 104 min.

  Dansk titel: Felon
  Instr: Ric Roman Waugh Prod: Dan Keston, Tucker Tooley Manus: Ric Roman Waugh Foto: Dana Gonzales Klip: Jonathan Chibnall Mus: Gerhard Daum