Dig og mig (2008)

    Tre unge kvinder i selvransagelse og søgen efter mening med livet kæmper med samme skæbne på et hospital.


    USMIDIG EKSISTENTIALISME

    Efter Oscar-nomineringen af kortfilmen Om natten (2007) udvidede Christian E. Christiansen handlings- og formkonceptet til spillefilmen "Dig og mig", og det er uden et entydigt vellykket resultat. De tre unge kvinder, Sara, Mette og Stephanie, har alle forsøgt at bygge bølgebrydere mod livets mange storme. Hver især har de haft ders at kæmpe imod med kærester, familieaccept og påtvunget religion. Nu er de fælles om en krank skæbne på et hospital, og mens fremtiden tegner dystert, ser de hver især tilbage på en svær ungdomstid.
     

    Desværre uden kant

    "Dig og mig" er en ungdomsfilm uden kant. En alvorlig affære, der aldrig kradser i andet end den alt for pæne metallakering. Døds- og sygdomstemaet har kun sjældent et strejf af indlevelse og autenticitet – og resten er en ukoncentreret fletning ind og ud ad forhold, kriser og katastrofer.

    Irriterende provinspiger
    Ydermere udstråler de tre unge hovedrolleindehavere ikke den nødvendige smerte, endsige troværdighed, og forbliver som rollefigurer filmen igennem mest af alt irriterende provinspiger. Det gør ikke identifikationen med deres situation lettere. Der opstår et par fine scener, når dødens alvor trækkes helt frem, fx i en dialog mellem far og datter i en sjælden musikfri stund. Det meste af den øvrige (over)dramatik har fået en ordentlig omgang med den musikalske malerrulle.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2008, Danmark, Drama, 89 min.

    Dansk titel: Dig og mig
    Instr: Christian E. Christiansen Prod: Louise Vesth Manus: Christian E. Christiansen Foto: Ian Hansen Klip: Bodil Kjærhauge
    Priser
    • BD-N - Bedste skuespillerinde (Christensen)
    • RB-N - Bedste skuespillerinde (Ølgaard)
    • BD-N - Bedste birolleskuespiller (Prip)
    • BD-N - Bedste skuespillerinde (Christensen)