Another Earth (2011)

  En ung kvinde har kørt et barn og en kvinde ihjel. Samtidig har man opdaget en kopi af platen Jorden, hvorpå en kopi af alt findes.


  JORD #2 UNDER NEGLENE

  Skamrost, prisbelønnet og mærkværdigt alternativt drama om livet og døden på Jorden, som det tager sig ud, netop som man har opdaget en søster-Jord, der er synlig fra Jorden. Det er en spøjs idé med potentiale, men filmen er ikke videre vellykket, da den kosmiske kontekst gør historien mere rådden end forbløffende.


  En ny start
  En ung kvinde havner i en tragisk bilulykke, hvor hun kører en mor, et barn og en ufødt baby ihjel. Efter nogle år i fængsel forsøger hun at finde sig selv og en ny start. Alt dette sker samtidig med, at en meget jordlignende planet kredser synligt om Jorden.

   

  Helt til hundene

  Kvinden opsøger nu den mand, der overlevede bilulykken. Han er deprimeret og helt til hundene, men ved at udgive sig for at være rengøringskone, kommer kvinden efterhånden under huden på ham. Hun har alle dage været optaget af verdensrummet, og snart kan hun se frem til en tur til ”Jord #2”, som den kaldes, idet hun har vundet en konkurrence.

  Liv og død-tema
  Filmen rummer en lille håndfuld søde små pointer koncentreret særligt omkring "rengøringsforholdet". Men det mystiske, store liv- og dødtema med den tro kopi af Jorden er bestemt ikke hverken elegant eller smagfuldt præsenteret.
   

  Antydningens kunst kendes ikke

  Havde denne del være serveret mere eventyrligt og mere med antydningens kunst, kunne det have været spændende. Men i stedet bliver den overdrevne wauw-effekt i den lettere selvfede indie-indpakning snarere kvælende og mere end blot en kende plat. Skuespillet er pænt, musikken nogenlunde behersket.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Science Fiction, Fantasi, Mystik, 92 min.

  Dansk titel: Another Earth
  Instr: Mike Cahill Prod: Mike Cahill, Hunter Gray, Brit Marling, Nicholas Shumaker Manus: Mike Cahill, Brit Marling Foto: Mike Cahill Klip: Mike Cahill Mus: Fall on Your Sword
  Priser
  • SUNDANCE - Alfred P. Sloan Feature Film Prize
  • SUNDANCE - Special Jury Prize
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering