War Horse (2011)

  En ung bondesøn med alle tiders dygtige hest bliver soldat under første verdenskrig og håber på genforening med hesten, der også er rekrut.


  DYR I KRIG

  Steven Spielbergs "War horse" skal indtages med suppeske. Utvivlsomt i den mere sukrede ende men samtidig en stærk og vedkommende historie, der sætter krig og kærlighed på spidsen.

  Umiddelbart før udbruddet af første verdenskrig køber en bonde en ung hest. Bondens søn tager sig af oplæringen, og inden længe er hesten blandt de klogeste og mest arbejdsomme, og dens fantastiske udstråling imponerer da også soldaterne, da bonden vælger at sælge hesten på grund af dårlig økonomi.

  Således bliver hesten nu krigshest, og bondens søn er knust. Han kan ligeså godt selv blive rekrut og kun håbe på en genforening efter krigens rædsler..

  Grundlæggende rørende
  Flot, fascinerende og grundlæggende rørende film, der spiller på grundlæggende familieværdier, kærlighed til dyr og mennesker.

  Spielberg er blandt de bedste til at formidle denne type sødladne film, selvom han ofte forfalder til det vamle, hvilket da også er tæt på at tippe "War horse" ned i grøften.

  Intetsigende musik
  Særligt frygteligt i dén forbindelse er John Williams i bedste fald intetsigende filmmusik, der oven i købet dikterer stemninger ved fx at spille en kæk ’komediegalop’, når noget er lidt sjovt og festligt i handlingen.

  Flot historisk præsentation
  Så meget desto mere glæder man sig over det gode filmiske håndværk, den svulstigt gedigne historie og de habile skuespillerpræstationer. Samtidig er filmen en flot historisk præsentation af nogle af første verdenskrigs værste slag.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2011, USA, Indien, Krigsdrama, 146 min.

  Dansk titel: War Horse
  Instr: Steven Spielberg Prod: Kathleen Kennedy, Steven Spielberg Manus: Lee Hall, Richard Curtis Baseret på: roman af Michael Morpurgo Foto: Janusz Kaminski Klip: Michael Kahn Mus: John Williams
  Priser
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste fotografering
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste lydklipning
  • AAN - Bedste lydmix
  • AAN - Bedste produktionsdesign
  • GG-N - Bedste musik
  • GG-N - Bedste film