Wallander: One Step Behind (2008)

  En skånsk politimand finder sin gode kollega myrdet og har svært ved at gennemskue den åleglatte morders løbebane.


  MASSEMORD I YSTAD

  Sammenhængende i serien:
  Wallander: Sidetracked (tv) (2008)
  Wallander: Firewall (tv) (2008)
  Wallander: One Step Behind (tv) (2008)

  Fertil action, der i sine bedste scener forener ro med action, men som desværre også præges af en udtalt overdramatisering, der ikke klæder det fine setup.

  Kriminalkommissær Wallander finder sin gode kollega myrdet. Der er noget underligt ved hele sagen, og da tre unge samtidig meldes savnet, begynder der at tegne sig et billede af en velforberedt massemorder, der også kan true Wallanders eget liv.

  Nuanceret billede
  Episoden rummer en fin indføring i Wallander som person. Her kommer en række små og store hændelser til at tegne et nuanceret billede af politimanden, og det er nødvendigt for at tilføre serien troværdighed og nerve.

  Selve den højspændte dramatik udvikler sig ad den slagne vej, hvor overdrivelserne efterhånden står på nakken af hinanden, og det er ærgerligt i den ellers grundlæggende rolige fortællestil.

  Kvælende musik
  Musikken tager også i alt for høj grad overhånd, så al sitrende spænding lægges effektivt i graven som med en kvælende bulldozer.

  Men generelt rummer serien stadig det raffineredes potentiale, hvor idyl og forbrydelser i bedste fald smelter sammen.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, Sverige, USA, Tyskland, Krimi, Drama, 90 min.

  Dansk titel: Wallander: One Step Behind (tv)
  Instr: Philip Martin Prod: Daniel Ahlqvist Manus: Richard Cottan Baseret på: roman af Henning Mankell Foto: Anthony Dod Mantle Klip: Kristina Hetherington Mus: Martin Phipps