Koma (2006)

  16-årige Jonas bliver tvunget til at vælge mellem sin gamle og utilpassede ven, og sin nye kæreste.


  UNGT PÅ UP-BEATET

  Kasper Bisgaards danske fiktionsfilmsdebut er denne knapt en halv time lange dramatiske ungdomsfilm om kærlighed, venskab, vold og magt.
   

  Moralske perspektiver

  Ikke videre vellykket. Ikke videre troværdig, men med moralske perspektiver der i bedste fald kan få den modtagelige teenager til at tænke sig om to gange, før han vælger at hænge ud med de forkerte venner.
   

  Ballade på drengen

  16-årige Jonas er godt i gang med at kissemisse med sin nye kæreste, da vennen Mikkel pludselig ringer. Jonas ved godt, at Mikkel er lig med ballade, men han er for svag til at afvise ham. Det ender da også med verbale tæsk og blodigt alvorlig vold. Spørgsmålet er, om Jonas evner at trække sig, før det udvikler sig til noget rigtigt kriminelt.

  Ikke et roligt øjeblik
  Kortfilmen tildeler ikke sig selv et roligt øjeblik. Konstant er der musik, enten fra den unge fest eller fra en ligeså ungt klingende underlægningsmusik.
   

  Stilen er overfladisk

  Og på billedsiden eksperimenteres der med split screens og slow motion i en ujævn og krukket stil, der forbliver overfladisk. Det er ikke muligt at finde ind til sagens kerne for den friske indpakning, og dét er filmens helt centrale problem. Skuespillet er i det store og hele ok. Men ligesom filmens generelle tekniske udstråling grænser også spillet sine steder til det ubehjælpsomme.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2006, Danmark/KortDok, Drama, Teenagere, 25 min.

  Dansk titel: Koma
  Instr: Kasper Bisgaard Prod: Rasmus Lyhne, Marianne Moritzen, Ellen Riis Manus: Jacob Weinreich Foto: Niels Reedtz Johansen Klip: Adam Ross Mus: Henrik Munch
  Priser
  • RB-N - Bedste kortfilm