Min søsters børn på bryllupsrejse (1967)

  Hele børnepakken følger hemmeligt med onklen på bryllupsrejse til Østrig, da de har gemt sig i campingvognen.


  BØRNESØD MUSIK

  Sammenhængende film:
  Min søsters børn (1966)
  Min søsters børn på bryllupsrejse (1967)
  Min søsters børn vælter byen (1968)
  Min søsters børn, når de er værst (1971)

  Anden film i den oprindelse "Min søsters børn"-filmserie bringer Pusle & co. med campingvogn til Østrig. Det er ellers ikke planen, at børnene skal med. Det er nemlig onkel Eriks bryllupsrejse, men børnene har gemt sig i campingvognen, og så er de på slæb!

  Alle mulige forhindringer
  Så går det ellers over alpetoppe og gennem bakkedale med alle mulige og umulige forhindringer. Og Erik får ikke fred til at dyrke sin nye viv. Til sidst tager børnenes forældre dog selv mod syd for at hente ungerne, der i mellemtiden har fået nye tvillingesøskende.

  Ekstraordinært overgearet
  "Min søsters børn på bryllupsrejse" er fra begyndelsen ekstraordinært overgearet og appellerer i helheden absolut mest til de allermindste blandt publikum. Her vil man givet finde den fladpandede humor og de friske ungers narrestreger underholdende.

  Høj grad af skemalægning
  Den voksne tilskuer bemærker til gengæld den høje grad af skemalægning: børnene spiller alt for stift og skematisk, og det bliver tydeligt, at replikkerne skal afsiges på helt fastlagte tidspunkter. I det hele tager falder de falde-på-halen-komiske scener over hinanden og lukker enhver reel sammenhæng hermetisk til.

  Tryg folkehygge
  Stort set hele pakken af samtidens birolleskuespillere dukker op i overvejende meget korte sammenhænge, uden at bidrage med ret meget andet end tryg folkehygge. Det mest opsigtsvækkende, der er at sige om skuespillerpakken, er nok Axel Strøbyes funklende fejlfri tyske.

  Børnesød musik
  Sven Gyldmark leverer børnesød musik komplet med de obligatoriske sange, hvor Pusle læsper for. Samtidspressen modtog filmen blandet. "En omgang pladder", "Skaberi" og "En dum film" blev suppleret af mere rosende ord som: "Kvikt familielystspil", "Pletskudsreplikker" og "En positiv overraskelse".

  Amazon på arbejde
  I de østrigske alper kommer onkel Eriks funklende fabriksny Volvo Amazon rigtig på arbejde, også da den inklusiv campingvogn bliver stjålet af to banditter (Jørgen Kiil & Ernst Meyer). De bliver ufrivilligt kidnappere, da yngstemedlemmet i min søsters børn, Blop, sidder og leger med rangle i campingvognen.

  En lille misforståelse
  Endnu engang udsættes børnene for "det frække", da onklen uvidende kommer til at booke værelser på et pornohotel. Hele banden havner sågar i fængsel, da det jo er brandulovligt, men de kommer heldigvis hurtigt ud af den lille misforståelse igen.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023