Prayers for Bobby (2009)

  En søn af en meget katolsk rettroende familie forsøger at springe ud som bøsse, men bliver kun mødt af en mur af bibelcitater.


  SUKKERSØD TRISTESSE

  Denne tv-film fortæller en nødvendig og grundlæggende rørende historie om kærlighed, seksualitet, religion og stenaldertænkning.
   

  Sentimentalt til værks

  "Prayers for Bobby" går sentimentalt og vammelt til værks. Pointerne skæres ud i centimetertykke papstykker, mens musikken yderligere pøser sovs i de åbne sår.
   

  Rettroende katoliker

  Teenageren Bobby er søn af en særdeles rettroende katolsk familie med en meget pylret mor. Da han er sikker på, at han er homoseksuel, fortæller han det til sin bror, der lover at holde tæt - men efterfølgende siger det videre til moderen.

  Umenneskelig lavine
  Nu starter en umenneskelig lavine af uforstående, hovedrystende og afstandstagende handlinger fra særligt moderen. Hun er fuldt ud overbevist om, at Bobby kan helbredes. Det bliver et efterhånden ubærligt pres for Bobby, og det er alt for sent, da familien endelig får øjnene op for, hvor uvidende de har været.

  Lag af sovs
  Bag de mange lag af sovs, der serveres med glinsende skeer, gemmer der sig en historie med et stort, bankende hjerte. Og det er faktisk muligt ind imellem at se igennem indpakningen og nå ind til essensen og dén potentielle tåreperser, der gemmer sig.
   

  Flot skuespil

  Flot skuespil af særligt unge Ryan Kelley. Sigourney Weaver viser glimtvis fremragende spil men kammer desværre over sammen med den øvrige formidling.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Psykologisk drama, Romantik, Biografi, Homoseksuelt tema, Teenagere, 90 min.

  Dansk titel: Prayers for Bobby (tv)
  Instr: Russell Mulcahy Prod: Damian Ganczewski Manus: Katie Ford Baseret på: bog af Leroy Aarons Foto: Thom Best Klip: Victor Du Bois Mus: Christopher Ward
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-skuespillerinde (Weaver)