Colombiana (2011)

  En grum forbryder skyder en lille piges forældre for øjnene af hende. Da pigen er voksen, er hun en veltrænet morderske, og hævnen er sød.


  BEAUTY BANG-BANG

  Tag en billedskøn brunette og udstyr hende med maskuline færdigheder og en stor gun, så har du en sød kombination af ynde og blod, som selv de mest hårdkogte actiontilskuere vil føle fløjlsblød.

  Kækt koreograferet
  Når dét så er sagt, er "Colombiana" en alt andet end original actionfilm, men den har en fremdrift i sine kækt koreograferede tempi, der ikke er til at stå for. Niårige Cataleya overværer mordet på sine forældre. Hun søger tilflugt hos sin gangsteronkel i Chicago og er snart færdiguddannet dræbermaskine, og hævntogtet kan begynde.

  Klichéer stortrives
  Klichéerne stortrives og er smurt ind i fabelagtige mængder af musik. Når actionscenerne er på deres højeste, forfalder instruktøren til uklædelig slow motion, og filmoplevelsen kammer over i det prætentiøse. Skrevet og produceret af Luc Besson. Filmen er fransk finansieret, men engelsksproget.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2011, Frankrig, Action, Krimi, Drama, Børn på film, 108 min.

  Dansk titel: Colombiana
  Instr: Olivier Megaton Prod: Luc Besson, Pierre-Ange Le Pogam Manus: Luc Besson, Robert Mark Kamen Foto: Romain Lacourbas Klip: Camille Delamarre Mus: Nathaniel Méchaly, Craig Walker