Jet Boy (2001)

  En forsømt og ensom 14-årig dreng søger en faderfigur og bliver bl.a. mishandlet af liderlige mænd, før han endelig finder en, der vil kendes ved ham.


  ENSOM DRENG SØGER

  Hjerteligt og ærligt forsøg på at skildre mere lyssky og tabubelagte temaer omkring børn, seksualitet og identitet: "Jet Boy" er en fin om end ikke stort velfungerende independent film, der har noget på hjerte.
   

  14-årig trækkerdreng

  14-årige Nathan strejfer omkring og tjener en skilling ved bogstavelig talt at sælge sin røv til tilfældige liderligere ældre mænd. Det er ikke noget, Nathan bryder sig om, men han har tydeligvis indordnet sig.

  Forsømt
  Kradser man lidt i lakken, er det dybere lag dog tydeligt: Nathan søger desperat en faderfigur. Han er selv forsømt af begge sine forældre og må klare sig selv, sin skole, sine måltider osv.
   

  Endnu et knald?

  En dag støder han på en mand, som lidt imod sin vilje giver Nathan et lift. Men det er ikke bare endnu et knald. Det kan - med lidt arbejde og god vilje - måske udvikle sig til at blive et vendepunkt i Nathans liv.

  Underspillet tilgang
  "Jet Boy" er forførende i sin underspillede tilgang til det tabu-dramatiske omkring teenageren, der sælger sin krop til vellystne jakkesæt. Dette socialrealistiske tema bliver ikke klæbrigt og fungerer først og fremmest takket være unge Branden Nados frigjorte skuespil i en stærk sammensmeltning med rollens dæmoner.

  Hjertelighed
  At filmen i øvrigt er lovligt melodramatisk i sin måde at formidle de alvorlige budskaber (bl.a. gennem rigelige mængder musak-musik) ødelægger ikke helhedsindtrykket af hjertelighed.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2001, Canada, USA, Coming of Age, 99 min.

  Dansk titel: Jet Boy
  Instr: Dave Schultz Prod: Nancy Laing Manus: Dave Schultz Foto: Brian Whittred Klip: Paul Mortimer Mus: Byron Foster, Greg Graffin