Fishbelly White (1998)

    En teenager i sorg efter sin mors død cykler omkring med en kylling i cykelkurven og udfordres af de lokale unge, der synes, han er mærkelig.


    EN HØNE I KURVEN

    Hvad han 8 år senere skulle udvikle til den mesterlige spillefilm The Mudge boy (2003) præsenterer Michael Burke her i et delikat kortfilmsformat.

    Raffinement
    Det er på alle måder en overraskende og modig historie, der folder sig ud for et intetanende publikum, og "Fishbelly white" rummer både dybde og raffinement i sine blot 22 minutter.
     

    Højrøstet kedsomhed

    Teenageren Duncan har mistet sin mor og bor sammen med sin far på en gård i et smukt bjerglandskab. Hans nærmeste ven er en velvoksen kylling, som han tager med sig rundt alle steder. De lokale unge, der kører rundt i evig højrøstet kedsomhed, ynder at mobbe den rødhårede Duncan, men han opbygger en smule ægte venskab med den noget ældre Perry, med hvem han også erfarer, at han har homoseksuelle tilbøjeligheder.

    Meget på hjerte
    Kortfilmsformatet er lige det mest komprimerede til så kompleks en historie, hvor indholdet har så meget på hjerte, at det er svært at komme ordentligt i dybden.

    Helt igennem anderledes
    Stadig en fremragende og helt igennem anderledes film, der også skal ses i spillefilmsformatet, hvor de nødvendige dybder opnås.



    Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, USA, Drama, Teenagere, Homoseksuelt tema, 22 min.

    Dansk titel: Fishbelly White
    Instr: Michael Burke Prod: Kevin Burke, Kindra Orr Manus: Michael Burke Foto: Vanja Cernjul Klip: Jodi Gibson
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE-N - Special Jury Prize