Dans for mig (2012)

  15-årige Egor er kommet til Danmark fra Rusland for at træne med den jævnaldrende Mie. Begge er de 100 % dedikeret til dans.


  DANS FOR LIVET

  +  PLUS: ro | bag facaden | fokuseret observerende

  -MINUS: –

   

  Katrine Philp serverer her et smukt og roligt portræt af to teenageres dans med livet – og livet med dansen. Det er en følt og oprigtigt rørende dokumentarfilm, der med sit fokus på følelserne bag de kunstbrunede og stjerneglimtende kropsvridninger former en fortælling, der stikker dybt.

   

  Heftig satsning

  15-årige Egor er flyttet ind hos den jævnaldrende Mie og hendes forældre. De to danner par på dansegulvet og går benhårdt efter at vinde stævner og medaljer, men den heftige satsning på dansen betyder også, at det kan være svært at være helt almindelig teenager, særligt når man som Egor er langt væk hjemmefra.

  Bag facaden
  "Dans for mig" går bag facaden uden at gå i kødet på sit unge par. Det er en fokuseret observerende film, der stille og roligt lader de dansende udstråle et indre drama, der ikke behøver et overflødighedshorn af en narrativ skal.

  Unge skæbner
  Således er dansen en ramme omkring et par unge skæbner snarere end en mission for filmen. "Dans for mig" gør sig ikke til dommer over den altoverskyggende konkurrencementalitet, men overlader det til sine tilskuere at vurdere, hvorvidt det er sundt og en kilde til glæde for Egor og Mie.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, Danmark/KortDok, Dokumentar, Teenagere, 77 min.

  Dansk titel: Dans for mig
  Instr: Katrine Philp Prod: Lise Saxtrup Foto: Sophia Olsson, Niels Thastum Klip: Signe Kaufmann
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation