Oz [5] (2002)

  Indsatte og ansatte på et maksimalt sikret amerikansk fængsel kæmper for at finde mening med tilværelsen bag mure og tremmer.


  FÆNGSLENDE [5]

  Sammenhængende i serien:
  Oz [1] (1997)
  Oz [2] (1998)
  Oz [3] (1999)
  Oz [4] (2000)
  Oz [5] (2002)
  Oz [6] (2003)

  Trængsler og pinsler fortsætter i denne utrætteligt pessimistiske serie, der indhyllet i vold, sex, misbrug og hævntørst fortsætter den velfungerende kurs bag stive tremmer og skudsikkert glas.

  Voldselegance
  Femte sæson er tilbage i 8-episoders-stilen, hvor fjerde sæson havde dobbelt så mange. Der er ingen nåde og ingen udsigt til sollys eller solstrålehistorier; også femte sæson er tryllebindende voldselegance.

  Kreative indspark
  En del af de skæve påhit kan synes let komiske som kreative indspark i det frihedsberøvede univers: førerhundetræningen er et eksempel på en idé, der opleves som ’endnu en sjov historie til de mange kendte ansigter’. Ikke desto mindre er ’Oz’ uophørligt velfungerende gennem alle facetter af det fortættede univers, og stilen holdes med beundringsværdig konsistens.

  Karikerede stereotyper
  Det er stadig de helt centrale spillere, der er de mest interessante i universet, mens en række af de mere aparte biroller forbliver kulørte men lovligt karikerede stereotyper.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024