Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin (2002)

  Som 22-årig fik frk. Humps, senere Junge, job som Hitlers sekretær. Mere end 50 år senere fortæller hun ærligt om sine oplevelser med Føreren.


  DEN DIREKTE LINJE

  Væsentlige vidnesbyrd: I direkte linje og med front mod kameraet fortæller Traudl Junge om sine personlige oplevelser med Adolf Hitler, da hun gennem tre år var hans private sekretær.

  Et dokument i sig selv
  Filmen er et dokument i sig selv. Det er ingen filmisk oplevelse, men at opleve Traudl Junge formidle sine minder gennem endeløse anekdoter er historisk opslugende.

  De sidste svære år
  Man fornemmer virkelig den direkte linje til Adolf Hitler og dennes sidste svære år i Førerbunkeren under Berlin. Og Traudl Junge forholder sig relativt neutralt til sine oplevelser.

  Ærlige bekendelser
  Hun bekender ærligt, at hun lod sig rive med af en stemning. At hun var duperet og fascineret af Adolf Hitlers person, at fællesskabet i den lukkede verden var tryg og god.

  Nazist eller ej?
  Hvorvidt Junge selv var nationalsocialist er op til tilskueren selv at vurdere. Ganske vist bekender hun ikke sig selv til den nazistiske "tro", men hun var datter af en af Hitlers tidligere rådgivere og senere selv gift med en SS-mand.

  Ærlig & vægtig
  Dokumentaren er ærlig og vægtig. Her er ingen indpakning eller afstikkere, kun den direkte linje i form af et ubrydeligt historisk bånd en face mod det stationære kamera.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2002, Østrig, Dokumentar: nazismen, Dokumentar, Biografi, 90 min.

  Dansk titel: Hitlers sekretær
  Instr: André Heller Prod: Danny Krausz, Kurt Stocker Manus: André Heller, Othmar Schmiderer Foto: Othmar Schmiderer Klip: Daniel Poehacker
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Panorama Publikumspris