Bullet to the Head (2012)

  En garvet lejemorder og en ambitiøs politimand slår sig sammen i et forsøg på at få skovlen under grumme bagmænd.


  TOPPEN AF FLADPANDE

  En eksplosiv actionfilm hvis eneste reelle våben er Sylvester Stallone - og det siger vel det meste. En etableret New Orleans-lejemorder får følgeskab af en ambitiøs, koreansk politimand i et umage fælles projekt, der skal få skovlen under byens åleglatte kriminelle bagmænd.


  Hævn!
  Naturligvis er der en pæn portion hævnmotiv med i billedet - det gør jo ikke jagten mindre kedelig. En film som "Bullet to the head" er virkelig toppen af fladpande. Vi er helt nede i bunden af den dramaturgiske syltekrukke.

  Genreklichéer
  Replikkerne og de to hovedpersoner er ubehjælpsomt skrevet: Stort set alle scener er en bekræftelse på alle B-actionfilmens genreklichéer. Når dét så er sagt, må man anerkende veteraninstruktør Walter Hills professionelle greb om begivenhederne.

  Tonedøv diktion
  Sylvester Stallone leverer en af sine ’følt’ tomhjernede præstationer, komplet med pokerfjæs og tonedøv diktion - på sin vis godt ramt til denne noget ufrivilligt grinagtige filmoplevelse.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Thriller, 92 min.

  Dansk titel: Bullet to the Head
  Instr: Walter Hill Prod: Alfred Gough, Alexandra Milchan, Miles Millar, Kevin King-Templeton Manus: Alessandro Camon Baseret på: grafisk roman af Colin Wilson Foto: Lloyd Ahern Klip: Tim Alverson Mus: Steve Mazzaro