Komtessen paa Steenholt (1939)

  Da den unge Elly kommer hjem til sin fædrende gård efter et ophold i Amerika, ser hun det som sin opgave at få gården på ret kurs igen.


  GRUMSET FOLKEHYGGE

  Folkekomedie under gennemsnittet: tonen er skinger, spillet er på det jævne, men først og fremmest er historien tynd. Den friske og humørfyldte ungpige Elly vender hjem til sin fædrene gård efter et længere ophold i Amerika.

  Kursen skal ændres
  Da hun finder gården i dårlig økonomisk forfatning, ser hun det som sin opgave at få ændret kursen. Men det kommer bag på hende, at hun ikke med sin umiddelbare kvindelige charme kan låne penge til de indledende faser.

  Andre boller på suppen
  Der må andre boller på suppen, og Elly er tæt på at fornuftsgifte sig til en sund fremtid for gården - indtil den ægte kærlighedens redning indtræder i sidste øjeblik.

  Forhåndspunkteret
  En energisk Marguerite Viby kan ikke holde dampen oppe i dette forhåndspunkterede romantiske drama. Et par velkendt overvibrerede Kai Normann Andersen-sange er mere malplacerede end forfriskende.

  Fint tidsbillede
  Filmen giver i udvalgte scener et fint tidsbillede, ikke mindst i Marguerite Vibys gigantiske slæde af en åben ’sportsvogn’ - det er tydeligt, at det er med det yderste af muskelkraften, at hun manøvrerer bilen ind på gårdspladsen.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022