The Sessions (2012)

  En mand med børnelammelse vil kaste sig ud i seksuelle eksperimenter for første gang i sit liv og får hjælp af en professionel.


  PINLIGT HJERTELIGT

  Skævt livsbekræftende og finurligt humoristisk portræt af livet vendt lidt på vrangen: Mark har polio og lever det meste af sit liv i en jernlunge, så han kan hente luft og energi til et par timer i det fri om dagen.

  Dispensation til sex
  Hos den nye katolske præst henter Mark tilladelse - eller måske rettere en dispensation - til at prøve kræfter med sin seksualitet, noget han ønsker at få på det rene, inden han dør.
   

  Professionel sexterapeut

  Han får hjælp af den professionelle sexterapeut Cheryl, der lige skal vænne sig til sin klients handicap, men herefter bliver tryllebindet af Marks humor og kærlige væsen.

  Glød og hjertelighed
  Den ublufærdige seksuelle tematik er i det handicappede perspektiv en anelse pinligt, men samtidig fuld af glød og hjertelighed. Her sørger John Hawkes for en fænomenal formidling af den lammede Marks følelser.

   

  Præsten må vride hjernen

  Ligesom Helen Hunt gør en god figur (også nøgen, vil nogen mene) som hans første og eneste seksuelle erfaring. William H. Macy udfører elegant rollen som præsten, der må vride hjernen og troen i samtalerne med Mark.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Biografi, 95 min.

  Dansk titel: The Sessions
  Instr: Ben Lewin Prod: Judi Levine, Ben Lewin, Stephen Nemeth Manus: Ben Lewin Baseret på: bog af Mark O´Brien Foto: Geoffrey Simpson Klip: Lisa Bromwell Mus: Marco Beltrami
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Hunt)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Hunt)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Hawkes)