In the Custody of Strangers (1982)

  En rebelsk teenager med fattige forældre kommer til at gøre en anelse i nælderne og havner bag tremmer i flere uger.


  VELMENT TV-DRAMATIK

  Far og søn fra det virkelige liv (Martin Sheen/Emilio Estevez) spiller her far og søn i denne dramatiske tv-fængselsfilm om teenageren Danny, der havner i uføre. Han er ellers en god 16-årig dreng, men har også en rebelsk side, ganske givet næret af forældrenes afmagt udi ikke at kunne forsørge kernefamilien ordentligt.

   

  En tur bag tremmer

  Danny havner bag tremmer efter en tur bag rattet med alt for meget alkohol i blodet. Han og forældrene havde dog slet ikke kunnet forudse, at opholdet i fængslet skulle trække ud i ugevis – og det er sålededes en ganske anden Danny, der vender hjem efter bl.a. at have været smidt i "hullet".

   

  Simpelt konstrueret

  "In the Custody of Strangers" er simpelt konstrueret, hvilket både er godt og skidt: Godt, fordi fortællingen i vid udstrækning er helt fritaget for underlægningsmusik og alt for mange sidehistorier. Skidt, fordi både scenografi og manuskript ikke udgør udtalt troværdige elementer.

   

  Farveløst

  Spillet er relativt pænt, særligt har Emilio Estevez nogle fine scener, da fængslet tynger som allermest. Men de voksne omkring ham har for langt mellem skønsangsindslagene, og deres roller er ganske enkelt for stive og farveløse.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Drama, Teenagere, Fængselsfilm, Retssalsdrama, 91 min.

  Dansk titel: In the Custody of Strangers
  Instr: Robert Greenwald Prod: Frank von Zerneck Manus: Jennifer Miller Foto: Isidore Mankofsky Klip: Robert Florio Mus: Matthew McCauley
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-film