Silence & Darkness (2019)

    To søstre, den ene blind, den anden døv, bor sammen med deres lægefar ude på landet. Snart begynder de at mistænke faren for grusomme handlinger.


    INGEN KÆRE FAR

    Ord-, lyd- og armbevægelsesknap thriller, der i vid udstrækning er gået under radaren – af flere beskyldt for at være gabende kedsommelig. Men "Silence & Darkness" er så absolut det stik modsatte: Intens, foruroligende, mystisk og uforudsigelig i en stil, der hylder det enkle og diminutive som kernen i et yderst betændt familieforhold.

     

    Fanget i eget hjem

    En lægefar bor alene ude på landet med sine to døtre. Den ene er blind, den anden er døv, og de to unge kvinder supplerer derfor hinandens sanser i det daglige. Men flere ting taler efterhånden i retning af, at faren kan være andet end dén gode forælder, han umiddelbart syner af. Langsomt, men sikkert må søstrene erkende, at de er fanget i eget hjem.

     

    Det stramt tøjlede

    "Silence & Darkness" er instruktør og manusforfatter Barak Barkans yderst lovende spillefilmsdebut. Filmen er på mange måder det stramt tøjlede gys i glas og ramme. Her er overhovedet ingen (ekstreme) udsving, der kan forstyrre freden – vel at mærke en fred, der er fyldt med uro og ængstelse og dermed mangedobler sin klaustrofobiske dyneeffekt.

     

    Nærhed og uhygge

    Det betyder, at nærheden og uhyggen kan skæres ud af det tiltagende vanvid, som de unge kvinder befinder sig i. Denne autenticitet har trekløveret i det lille træhus i dén grad opfanget, hvilket former skønne præstationer fra Mina Walker, Joan Glackin og ikke mindst Jordan Lage.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Drama, Thriller, Mystik, Gyser, 81 min.

    Dansk titel: Silence & Darkness
    Instr: Barak Barkan Prod: Barak Barkan, Pablo Burn Manus: Barak Barkan Foto: Omar Nasr Klip: Colton Fordyce
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation