The Little Things (2021)

    Et par betjente står snart i lort til halsen i en Los Angeles-seriemordersag, der trækker lange tråde af ubehag både i privat- og arbejdslivet.


    HÅNDTAMME THRILLS

    Uhyre gammeldags og lidt tørt fortalt seriemorder-trhiller, der har sine forcer i L.A.-storbyportrættet og enkelte æggende scener, men som i helheden må siges at være både håndtam og, ja, småkedelig.

     

    Spiller på 1½-2½ ansigtsudtryk

    Denzel Washington spiller i vid udstrækning på maksimalt 2½ ansigtsudtryk (kunstigt smilende er et af dem) i rollen som betjenten Joe 'Deke' Deacon, der får mere arbejde, end han havde bedt om, da han besøger Los Angeles for at opsamle noget bevismateriale på stationen. Lynhurtigt bliver han fanget ind af den nye, topsmarte og ordfattige betjent, Jim Baxter (som Rami Malek portrætterer med omtrent 1½ ansigtsudtryk).

     

    Skovlen under en hærgende seriemorder...?

    Sammen har d'herrer en sag: Kan de mon få skovlen under en hærgende seriemorder, der ikke lader mange (prostituerede) kvinder uopsprættede. Det skal vise sig at blive både farligt og mystisk, efterhånden som de – måske – kommer nærmere en opklaring. Men der stikker vist også endnu mere under, for det er ikke ganske vist, at man kan stole på ordensmagten heller.

     

    Aldrig rigtig i omdrejninger

    Der kommer aldrig rigtig omdrejninger over "The Little Things", og det fornemmes også, at det er en del af instruktør og manusforfatter John Lee Hancocks filosofi, at de betændte plotelementer mere skal antydes end leves. Problemet er bare, at det går ud over både fremdrift og underholdningsværdi.

     

    Ætsende birolleportræt

    Som nævnt er hverken Washington eller Malek interessante overhovedet. Til gengæld byder Jared Leto på en ætsende ubehagelig, potentiel gerningsmand i sit Golden Globe-nominerede portræt af udkantstossen Albert Sparma. Sekvenserne med ham løfter filmoplevelsen betragteligt. Helt som ventet hyldet i oceaner af (ligegyldig) Thomas Newman-underlægning.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, USA, Krimi, Mystik, Drama, Seriemordere, Biler på film, 128 min.

    Dansk titel: The Little Things
    Instr: John Lee Hancock Prod: John Lee Hancock, Mark Johnson Manus: John Lee Hancock Foto: John Schwartzman Klip: Robert Frazen Mus: Thomas Newman
    Priser
    • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Leto)