The Conjuring 2 (2016)

    Et ægtepar og eksperter i overnaturlige fænomener rejser til London, hvor en families rækkehus er besat af en ond ånd.


    ÅNDEN I RÆKKEHUSET

    Sammenhængende film:

    The Conjuring (2013)

    The Conjuring 2 (2016)

    The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

     

    Der er ikke blevet sparet på volumen i nogen forstand i denne uundgåelige efterfølger til succesgyseren fra 2013. 2'eren indledes med et genbesøg i en af de mere berømte "besatte huse"-historier, der også kastede en lang række film af sig, nemlig i huset med de onde øjne, The Amityville Horror (1979).

     

    Langt hjemmefra

    Men det er meget længere hjemmefra, at ægteparret Warren får en opgave, hvor en familie er mere end gennemsnitligt plaget af en husånd, der går amok. Nærmere bestemt i et rækkehus i London, på den anden side af Atlanten.

     

    Ond ånd i dårligt humør

    Her har en alenemor og fire børn røven i klemme i deres overdrevent(!) usselt vanrøgtede rækkehus: En ældre herres onde ånd er nemlig opsat på at gøre dem livet surt, og dét i en grad, så møblerne flyver og vinduesglassene raketknuses. Kan hr. og fru Warren få ånden "tilbage i glasset"?

     

    Smæk for skillingen

    Ingen tvivl om at også 2'eren leverer smæk for skillingen i form af glimtvis meget hårrejsende møder med hvæsende ånder, hvis onde øjne borer sig direkte gennem lærred eller skærm. Men plottet ejer slet ikke den samme fascinations- og overraskelseskraft som den første film.

     

    Semi-proletariske wauw-effekter

    I det hele taget er der bare meget mere idioti over hele affæren, der drukner i ekstreme mængder semi-proletariske wauw-ideer med tilsvarende outrerede mængder hysterisk underlægningsmusik (der tilmed toppes af popsange for at tydeliggøre 70'er-rammen, som filmen er sat i.)



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024