I Am Not a Serial Killer (2016)

    Teenageren John er ikke som de andre, og han er bekymret for, om han kan finde på at slå ihjel. Samtidig mistænker han sin 79-årige nabo for at være seriemorder.


    HAN ER IKKE SOM DE ANDRE...

    Meget smalt, eventyragtigt fabulerende drama om teenageren John, der går til hånde i morens bedemandsforretning. Nede i kælderen hjælper han ofte med dén proces, hvor lig tømmes for blod ved at pumpe en lyserød væske ind i dem. Måske er det disse oplevelser, der gør, at John selv er urolig for, om han er ved at udvikle sig til at blive seriemorder.

     

    En seriemorder som nabo, eller...?

    I hvert fald er han meget optaget af dette emne, og hans egen "grundforskning" af den 79-årige nabo Mr. Crowley viser, at den ældre herre myrder folk på stribe i nabolaget. Hans særkende er at rive organerne ud af sine ofre. Men er alt dette alligevel ikke lidt for spraglet til at være sandt? Og er der i grunden ikke en lidt for outreret fantasi gemt på Johns øverste etage?

     

    To blændende præstationer

    "I Am Not a Serial Killer" lukrerer på to blændende præstationer fra hhv. unge Max Records og gamle Christopher Lloyd. Samspillet slår gnister, og de personligheder, de hver især gestalter, er dybt uforudsigelige. Filmen er markant bedst i sin første halvdel, mens der endnu ikke er kommet kød på alle konspirations- og vanvidsfantasierne, og meget af eventyret hermed er overladt til tilskueren selv.

     

    "Sensation" i virkeliggørelsen

    Senere går der for meget "sensation" i virkeliggørelsen af det fantastiske, hvilket også manifesterer sig i en uklædeligt tiltagende underlægningsmusik og mærkeligt overbelagte effekter. Se filmen for de skæve vinklinger på en lidt fortærsket subgenre. "I Am Not a Serial Killer" er ikke tematisk helt ulig med Richard Kellys Donnie Darko (2001) med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Drama, Thriller, Gyser, Teenagere, Seriemordere, Biler på film, 104 min.

    Dansk titel: I Am Not a Serial Killer
    Instr: Billy O'Brien Prod: James Harris, Mark Lane, Nick Ryan Manus: Billy O'Brien, Christopher Hyde Baseret på: roman af Dan Wells Foto: Robbie Ryan Klip: Nick Emerson Mus: Adrian Johnston
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation