Al filo del hacha (1988)

    En øksemorder terroriserer bjergidyllen i Californien, mens to unge og forelskede computerfreaks forsøger at afdække mordene.


    SLØVE ØKSEMORD

    Spansk produceret, amerikansk serieøksemordergys, der tager sit desværre fesne udgangspunkt i en califonisk flække. Her terroriserer en maskeklædt type, og det er vel at mærke en type, der ikke er bleg for at svinge den skarpslebne kløveøkse og sende den i sagesløst menneskekød, både for, bag og midt for!

     

    Sløv filmoplevelse

    Skarpsleben er ikke et superlativ, man kan bruge om José Ramón Larraz' iscenesættelse (han optræder her under det mere amerikansk slagkraftige pseudonym, Joseph Braunstein). Faktisk er filmoplevelsen ualmindelig sløv.

     

    Fascinerende computerteknologibillede

    De formildende omstændigheder kan tælles på få fingre: Lækre bjerglocations og en trods alt nydelig fotografering. Resten er juks, inklusive det fuldkommen håbløse skuespil. Tids- og computerteknologibilledet er dog fascinerende – meget senfirser'sk.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1988, Gyser, Thriller, Mystik, Seriemordere, Bjerge på film, 91 min.

    Dansk titel: Edge of the Axe
    Instr: José Ramón Larraz Prod: José Frade Manus: Joaquín Amichatis, Javier Elorrieta, José Frade, Pablo de Aldebarán Foto: Tote Trenas Klip: Barry B. Leirer Mus: Javier Elorrieta
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation