Escape from L.A. (1996)

  En sammenbidt kriminel hyres af staten til at redde verden på tid, og han får således lov til at forlade en topsikret fængselsø.


  SKRIGER TIL HIMLEN

  Sammenhængende film:

  Escape from New York (1981)

  Escape from L.A. (1996)

   

  Det var egentlig meningen, at denne 2'er skulle have set dagens lys allerede få år efter den sprøde sci-fi fra 1981. Men meget gik galt, og først 15 år senere realiserede John Carpenter sine opfølgningsvisioner, denne gang med manus af hovedrolleindehaver Kurt Russell selv (hans eneste manus-credit til dato.)

   

  Sammenbidt, usårlig helt

  2'eren foregår i det herrens år 2013, hvor Los Angels efter et enormt jordskælv har løsrevet sig fra fastlandet og nu er blevet en stor fængselsø, som det er umuligt at flygte fra. Til denne ø ankommer Snake Plissken – han er alle tiders mest sammenbidte, men også usårlige (ufine) helt, og dét kan komme regeringen til gode.

   

  Verden er undergangstruet

  Verden er nemlig undergangstruet, men hvis Plissken får lov til at forlade øen i en specialbygget hurtig-ubåd, er der måske håb forude. Og for at han ikke skal få fikse ideer undervejs, har myndighederne sprøjtet en dødbringende virus i blodet på ham. Vender han ikke hjem inden den fastsatte tid, dør han.

   

  Jammerlige visuelle effekter

  "Escape from L.A" blev hurtigt kendt for sine jammerlige visuelle effekter, og det var ikke fordi, John Carpenter ønskede dette ubehjælpsomme udtryk, det var simpelthen fordi, de hyrede effektmagere i 1996 ikke havde evnerne til at gøre det bedre.

   

  Tarveligt skinger science fiction-støj

  Det havde man nu nok kunnet tilgive, hvis ellers der havde været bedre sammenhængskraft og ikke mindst habil action over den stort opslåede 2'er. Varen leveres kun i gansk små glimt, resten er tarveligt skinger science fiction-støj i alt fra visuel stil over lyd- og musikbillede til skuespil.

   

  Skriger til himlen

  Flere af birollerne skriger til himlen, fx er Steve Buscemi komplet ude i hampen som den farvestrålende-bøvede Eddie, ligesom stakkels Pam Grier har måttet nedlade sig til rollen som Hershe Las Palmas – en angivelig transkønnet(?) skurk, der til lejligheden har fået sat sin stemme en oktav ned i lydefterbehandlingen.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024