Chopping Mall (1986)

    En gruppe unge i et storcenter angribes efter lukketid af et sikkerhedssystem bestående af robotter, der er kortsluttet.


    DEN STORE KORTSLUTNING

    Instruktør Jim Wynorski, som vi senere kom til at hade/elske for B-films-nonsensen Raptor (2001), server her en omgang ægte 80'er-ynk, som det kun er til at knuselske for sin bevidst lattervækkende stil og fremtoning.

     

    Charme til én stjerne

    Men kun til en vis grænse – en enkelt stjerne for at være præcis – længere rækker charmen ikke, hertil er "Chopping Mall"-konceptet simpelthen for udvandet, alle kreative robottiltag taget i betragtning.

     

    Ingen tid til dikkedik

    Da en gruppe teenage-ansatte i et storcenter stimler sammen efter lukketid er det med ét for øje: De skal dikkedikke, hvilket en selvsikkert tyggegummi-tyggende fyr med de lyse denimbukser trukket godt op på bedste 80'er-manér ikke lægger skjul på.

     

    Kortsluttede robotter

    Men så langt kommer de aldrig. Snart må de kæmpe for deres liv. Det viser sig nemlig, at storcentrets nye store sikkerhedssatsning i form af tre selvkørende og tungt armerede robotter er gået amok og nu skyder på alt og alle...

     

    Gentagelser

    "Chopping Mall" er produceret af Corman den yngre, Roger Cormans datter Julie (Roger har også haft en finger med i spillet, men er ikke krediteret.) Filmen er en selv i B-filmskredse meget udvandet affære, hvor det ikke bare føles som én lang scene, hvor alt gentager sig. Sådan ER det!



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1986, USA, Komedie, Gyser, Science Fiction, Teenagere, 77 min.

    Dansk titel: Chopping Mall
    Instr: Jim Wynorski Prod: Julie Corman Manus: Jim Wynorski, Steve Mitchell Foto: Tom Richmond Klip: Leslie Rosenthal Mus: Chuck Cirino