Raptor (2001)

  En samvittighedsløs forsker har i al hemmelighed fået liv i en række morderiske dinosaurer. Nu er det op til den lokale sherif at få sat en stopper for vanviddet.


  FASCINERENDE B-NONSENS

  Direkte-til-video-junk, der er så veludviklet ringe, at det næsten bliver rigtig sjovt at betragte. Men også kun næsten. Spørgsmålet er, om "Raptor" ser sig selv som en parodi eller er gravalvorlig - dette blafrer i vinden og er vel altid et åbent spørgsmål, når vi taler åbenlyse B-film og B-produktioner.

   

  Et meget stort rovdyr er løs

  Uforklarligt bestialske mord finder sted i sherif Jim Tanners område. Helt tydeligt begået af et rovdyr, der er så stort, at der næppe kan være tale om noget nulevende eksemplar. Og Tanner erfarer da også snart, at der er tale om morderiske dinosaurer - fremelskede af den samvittighedsløse forsker med det smægtende navn Dr. Hyde.

   

  Indvolde ud over det hele

  Snart kan det store slag udspille sig, når Tanner og hans kvindelige dyre-ekspert-assistent (der også er Tanners elskerinde) tvinger sig vej ind blandt Dr. Hyde og hans dinoer. Med lidt held kan sheriffen redde lokalsamfundet fra flere blodige indvolde-ud-over-det-hele-mord.

   

  Usædvanlig efterforskning

  "Raptor" er egentlig helt jordnær og "almindelig", mens der endnu bygges op til spændingernes eskalering. Her er Eric Roberts (som et af filmens habilt kendte ansigter) djærv som sheriffen, der kommer på en meget usædvanlig opgave og efterforskning. Mødet med Corbin Bernsens slibrige dino-skurk Dr. Hyde savner ganske vist elektricitet, men dog er der noget karma omkring de to herrer.

   

  Kinky-kiksede dinoer

  Musikken er komponeret af selveste James Horner og involverer et helt orkester - så det er ikke alt, der er sparet på i udviklingen af dette B-produkt. Til gengæld er dinoerne virkelige kinky-kiksede og ligner forvoksede pivedyr til gravhunde: En del af pakken, fornemmer man.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, USA, Gyser, Action, Science Fiction, Exploitation, 81 min.

  Dansk titel: Raptor
  Instr: Jim Wynorski, John Blush Prod: Roger Corman Manus: Frances Doel, Michael B. Druxman, Jim Wynorski Foto: Andrea V. Rossotto Klip: Max K. Atkins
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation