Thin (2006)

    En institution i Florida forsøger at tage sig kærligt af en gruppe unge kvinder, der alle lider af alvorlig spiseforstyrrelse.


    I TANKERNES VOLD

    Unge kvinder med alvorlige spiseforstyrrelser havner i denne indsigtsfulde og omhyggelige dokumentar på en specialiseret institution i Florida. Et engageret hold af psykologer, psykiatere og sygeplejersker forsøger at tage sig kærligt af de kranke skæbner, men det er svært at vende udviklingen, for hos alle de fire skæbner, vi følger, har spiseforstyrrelsen været en del af tilværelsen i mange år.

     

    Nærhed og troværdighed

    Indblikket i spiseforstyrrelsens psykologi (med hovedvægt på anoreksi) er præget af nærhed og troværdighed. Instruktør Lauren Greenfield går nemlig personligt til værks i en formidling uden hverken store armbevægelser eller andre behov for at puste sig op. Det er kvindernes hverdag – eller manglen på samme – der er i fokus.

     

    Mental overvindelse

    Den enorme mentale overvindelse, det er at indtage føde mod sin vilje, står særlig stærkt i gengivelsen af hverdagen på institutionen. Og selvom "Thin" ind imellem opleves som lige lovlig lang i spyttet med sine endeløse (gruppe)samtaler og problematikker i loop, er helhedsindtrykket præget af dybde og engagement.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, USA, Dokumentar, Biografi, 102 min.

    Dansk titel: Thin
    Instr: Lauren Greenfield Prod: R.J. Cutler, Lauren Greenfield, Amanda Micheli, Ted Skillman, Joanne Toll Foto: Amanda Micheli Klip: Kate Amend Mus: Miriam Cutler
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering