Bloody New Year (1987)

    En gruppe venner havner på en lille ø, hvor et forladt hotel er nytårsdekoreret... ved sommertid. Snart viser det sig, at hele øen er hjemsøgt af omvandrende vanskabninger,


    DJÆVLEØEN

    Der er ingen kære mødre, der kan træde til, da en gruppe venner af nød går i land på en lille ø. Alt tegner ellers lovende, da de opdager et (mennesketomt) hotel. Men der er noget, der ikke stemmer: Hotellet er pyntet op til nytår, selvom det er højsommer, og snart begynder uhyggen af brede sig, da omvandrende vanskabninger melder deres ankomst fra deres gemmesteder.

     

    Smittende i sin ubehjælpsomhed

    "Bloody New Year" er smittende i sin ubehjælpsomhed for en garvet film-afficionado. Og det skyldes, at Instruktør og manuskriptforfatter Norman J. Warren ikke giver sit produkt ud for mere, end det er. Nemlig primitive zombie-gys, der er fuldstændig ligeglad med detaljer som klipning, continuity og visuelle effekter.

     

    Meget at grine ad

    Set på dén baggrund lykkes B-gyseren faktisk ovenud flot, for selvom der også uundgåeligt er rigtig meget at grine ad (utilsigtet?), er de simple gyser-virkningsmidler ind imellem ret så heftige. Den tekniske indpakning lader som nævnt meget tilbage at ønske, men det allermest anmassende ved filmoplevelsen er nok den ultra-skingre lyd, komplet med rigelige mængder af lirum-larum-underlægning.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1987, Storbritannien, Gyser, Mystik, Science Fiction, Zombiefilm, 93 min.

    Dansk titel: Bloody New Year
    Instr: Norman J. Warren Prod: Haydean Pearce Manus: Frazer Pearce, Hayden Pearce, Norman J. Warren Foto: John Shann Klip: Carl Thomson Mus: Nick Magnus
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation