Writing with Fire (2021)

    I 2002 besluttede en gruppe kvinder i den indiske region Uttar Pradesh sig for at etablere en avis – drevet udelukkende af kvinder.


    EN AVIS FOR KVINDER

    I 2002 besluttede en gruppe kvinder i den indiske region Uttar Pradesh sig for at etablere en avis – drevet udelukkende af kvinder. Men "Khabar Lahariya" ("Nyhedsbølge") og dens ihærdige journalister møder stor modstand i et samfund, der stadig er præget af den oldgamle kaste-tænkning og kønsopdeling.

     

    Fokus på samfundet generelt

    Bl.a. er der ikke rigtig interesse hos myndighederne for at tage en anmeldelse om voldtægt alvorligt. Ud over emner, der (i bedste fald) kan gøre indiske kvinders forhold bedre, har journalisterne også fokus på samfundet generelt.

     

    Højaktualitet

    Den prisvindende dokumentar fortæller sin højaktuelle historie med ro, grundighed og indsigt og lægger sin primære vægt på dokumentation af hverdagen i øjenhøjde. Interview- og samtalesituationerne stjæler i nogen grad billedet, men vi er også rigeligt med ude i ”fronten”, hvor de reelle hverdags-kampe foregår. Lidt lang i spyttet, men et periodisk opmuntrende og ikke alt for musikunderkastet billede på et (u)moderne Indien.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Indien, Dokumentar, 92 min.

    Dansk titel: Writing with Fire
    Instr: Sushmit Ghosh, Rintu Thomas Prod: Sushmit Ghosh, Rintu Thomas Foto: Sushmit Ghosh, Karan Thapliyal Klip: Anne Fabini, Sushmit Ghosh, Rintu Thomas Mus: Ishaan Chhabra, Tajdar Junaid
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • AAN - Bedste dokumentar
    • CPH - F:ACT Award-nominering
    • SUNDANCE - World Cinema Special Jury Award
    • SUNDANCE - Audience Award
    • SUNDANCE-N - World Cinema Documentary