The Last Forest (2021)

  Yanomami-folket fører en traditionsbundet tilværelse i Amazonas på grænsen mellem Brasilien og Venezuela. Men verden forandrer sig meget hurtigt.


  KLIMA- OG KULTURCLASH

  +  PLUS: ro | nærhed | autenticitet

  -MINUS: stilstand og musik tager overhånd

   

  Yanomami-folket fører en traditionsbundet tilværelse i Amazonas på grænsen mellem Brasilien og Venezuela. Men verden forandrer sig meget hurtigt som følge af den omfattede ødelæggelse af regnskoven – og, ikke mindst, den voksende ”population” af guldgravere, der både forurener vandet og bringer smitsomme sygdomme med sig.

   

  Klima- og kulturclash
  Dokumentaren skildrer et klima- og kultur-clash i den absolutte udkant af verden. Er det overhovedet muligt at leve traditionelt og afskåret fra civilisationen i vore dage, med klimaforandringernes ødelæggelser lige i hælene?

   

  Hylder nær- og ægtheden

  Flot fotograferet regnskovs-virkelighedsbillede (især i de store perspektiver), der for det meste hylder nær- og ægtheden i fine, autentiske skildringer af yanomami-folkets i stigende grad truede hverdag. Men stilstanden kan også blive for kvælende – for det er ikke 100 % vedkommende situationer, der dvæles ved hver gang. Store dele af filmen er behageligt fritaget for underlægningsmusik, men desværre er musikken tiltagende dominerende.



  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2021, Brasilien, Dokumentar, 77 min.

  Dansk titel: The Last Forest
  Instr: Luiz Bolognesi Prod: Laís Bodanzky, Luiz Bolognesi, Caio Gullane, Fabiano Gullane Manus: Luiz Bolognesi, Davi Kopenawa Foto: Pedro J. Márquez Klip: Ricardo Farias Mus: Talita del Collado
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Panorama Audience Award
  • BERLIN-N - Documentary Award-nominering