Judgment Night (1993)

    Fire gutter på vej til en boksekamp tager en afstikker fra motorvejen, men bliver fanget i en spøgelsesbydel, hvor farerne lurer.


    FERM ACTION

    Denne lidt underkendte 90'er-actionkrimi fortjener at blive støvet af og genovervejet. Præmissen er fed og fungerer, trods en lidt lunken start: Fire festlystne gutter kører afsted i en lånt og overdimensioneret minibus med alle luksusfaciliteter.

     

    Et bestialsk mord

    Dem har de ikke meget glæde af, da de efter at være kørt fra den proppede motorvej strander i nattemørket i en ubestemmelig spøgelsesbydel. Her lurer mange farer, og gutterne overværer da også snart et bestialsk mord.

     

    Ondt bliver værre...

    Ondt bliver værre, da minibussen klemmes fast mellem to bygninger, og morderne derude absolut ikke er venligst stemt. Da det endelig lykkes af undslippe bussen, er det ikke meget sikrere at bevæge sig rundt i det øde og delvist forladte område. På et tidspunkt gemmer de fire uheldige gutter sig i en rusten godstogvogn, men deres forsøg på at være stille forpurres af to grådige hjemløse...

     

    Atmosfæremættet

    Skudt næsten udelukkende i mørke lykkes "Judgment Night" flot med sine stemninger. Fotograf Peter Levy er meget dygtig til at indfange markante virkninger i de endeløse, kunstoplyste krinkelkroge i de atmosfæremættede locations.

     

    Nerven holder til sidste scene

    Der er således overraskende pli og dygtighed i eksekveringen, og nerven holder reelt til sidste scene. Spillet er ikke filmens allerstørste force, dog bidrager Denis Leary med habilt skurkespil i rollen som Fallon.

     

    Pumpende musik

    Alan Silvestris musik pumper ofte i alle kanaler. Oprindelig havde Silvestri afleveret en ren elektronisk score til filmen, men instruktør Stephen Hopkins forkastede den, idet han ønskede toner mere i stil med Predator 2 (1990) – en film, de også samarbejde om. Og det fik han...



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024