D-Tox (2002)

    En betjent på alkoholafvænning blandt betjentkolleger langt ude i ødemarken stalkes af dén seriemorder, der slog kæresten ihjel.


    DEN DEPRIMEREDE BETJENT

    Sylvester Stallone har til rollen som kriminalbetjenten Jake Malloy måttet flittigt omkring sminkeafdelingen. Han er nemlig  deprimeret og så alkoholiseret, at de sorte rande under øjnenen på den blege hudbaggrund bare bliver større og større.

     

    En betjents værste mareridt

    Malloy oplever da også tidligt i krimien "D-Tox" sit livs værste mareridt: En bindegal seriemorder slår Malloys kæreste ihjel med sin signaturmetode (en boremaskine gennem kighullet i døren.) Det booster ikke ligefrem humøret, og Malloy havner da også – på chefens anbefaling – på en afvænningsklinik specielt for alkholiserede politimænd m/k.

     

    Ikke nemt at koncentrere sig

    Men det er ikke nemt at koncentrere sig om at blive afvænnet, når man samtidig bliver godt og grundigt stalket af seriemorderen, der har mere på hjerte. Spørgsmålet er, om Malloy kan formøble dén energi, der kræves, for både at kunne komme mentalt på fode og få skovlen under den kompromisløse morder?

     

    Det er ikke kønt...

    Allerede i filmens anslag mærker man de første tegn på den "proletariske" fortællestil, som instruktør Jim Gillespie lægger for dagen: Hakkende slow motion til seriemorderens forvrængede, meget onde stemme, der lover dommedag. Det er ikke kønt – og det bliver ikke bedre, da handlingen kommer rigtigt i gang.

     

    Decideret ynkeligt

    Manuskriptet (inklusive replikkerne) er decideret ynkeligt, og selvom det er lykkedes at samle et habilt hold ganske fine skuespillere til både store og små roller, forekommer hele projekt "D-Tox" at være kæntret, nærmest inden optagelserne gik i gang.

     

    Premieren blev udskudt

    Dette understøttes også af beskrivelser fra testvisninger af filmen, hvor produktionsselskabet valgte at udskyde premieren til efter diverse justeringer – ganske enkelt fordi, publikums reaktioner var så udtalt negative.

     

    Mislykket forsøg på camouflage

    En ekstremt støjende, kvælende underlægningsmusik søger tydeligvis at camouflere over alle projektets mangler. Enkelte fine locations i bjergrige omgivelser giver actionsekvenserne en vis karakter.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, Krimi, Thriller, Seriemordere, Bjerge på film, 96 min.

    Dansk titel: D-Tox
    Instr: Jim Gillespie Prod: Karen Kehela Sherwood, Ric Kidney Manus: Ron L. Brinkerhoff Baseret på: bogen "Jitter Point" af Howard Swindle Foto: Dean Semler Klip: Timothy Alverson, Steve Mirkovich Mus: John Powell