Klumpfisken (2014)

  En økonomisk trængt Hirtshals-fisker finder måske en vej ud af kniben, da en havbiolog fra København former en lille mental bølge.


  HJERTELIG FISKERFILM

  Med hjertet på rette sted serveres hér et udkantsdansk drama med kant: afrundet, mildt og kærligt uden omsvøb.
   

  En indædt kamp

  Hirtshals-fiskeren, Kesse, kæmper en indædt kamp for at holde kutteren oven vande. Økonomien er dårlig, og bankens line er kort. Derfor siger Kesse, noget mod sin vilje, ja tak til et tilbud om en ekstra kvote fisk mod at tage den kvindelige københavnske havbiolog, Gerd, med om bord.

  På en hård prøve
  Efterhånden tiltrækkes de to af hinanden, men den nye kærlighed sættes på en hård prøve, da Kesse tvinges ud i sort fiskeri i forsøget på at redde sin forretning.

  Underspillet humor
  Fuld af underspillet humor forfalder "Klumpfisken" aldrig til det melodramatiske og forsøger heller ikke at tegne et bestemt farvet portræt af sit perifere emne.

  Nordjysk forelskelse
  Henrik Birch og Susanne Storm er begge vidunderlige i den nordjyske forelskelse, der indrammes af Martin Munchs gennemsympatiske og jordbundne fotografering.

  Livsbekræftende
  Det socialrealistisk betændte plot træder således ofte i baggrunden for det mere livsbekræftende udbrydertema, hvor det at turde starte på en frisk udgør filmens helt store inspirations-output.

  Fine nuancer
  Som oftest fritaget for underlægningsmusik arbejder "Klumpfisken" tæt på hvilepuls, hvor der er tid til både at trække vejret og få alle fine nuancer i den velskrevne historie med.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Danmark, Drama, Romantik, 100 min.

  Dansk titel: Klumpfisken
  Instr: Søren Balle Prod: Claudia Siesbye Manus: Søren Balle, Lærke Sanderhoff Foto: Martin Munch Klip: Peter Winther Mus: Flemming Nordkrog
  Priser
  • RB-N - Bedste film
  • RB-N - Bedste instruktør
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB-N - Bedste skuespiller (Birch)
  • BD - Bedste skuespiller (Birch)
  • BD - Bedste birolleskuespillerinde (Storm)
  • BD-N - Bedste film